Guide: Sådan kommer du økonomisk ovenpå
Mange danskere oplever, hvordan der i nogle perioder pludselig kan komme en masse uforudsete udgifter, som kan vælte budgettet, hvis de ikke tager affære og gør noget aktivt mod dette. De fleste vil helst undgå at tage et kviklån i sådanne økonomiske situationer, eftersom det trods alt koster penge at låne penge. Derfor har vi udarbejdet nedenstående liste, som du kan tage frem, hvis du befinder dig i en periode, hvor du har brug for at spare, hvor du kan.
Listen omhandler blandt andet budgettering og en stærk vilje til at overholde disse. Derudover har vi dog tilføjet en kort beskrivelse af, hvordan du på bedste vis kan optage et kviklån, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis du vælger at tage at låne penge nu, bør du tjekke en online sammenligningsside for lån som danske Pengeinfo.dk, der lever af at gøre lånemarkedet mere overskuelig for dig som forbruger, før du optager lånet. Dette og mere til beskriver vi i nedenståendel.
1. Få overblik ved at lave budgetter
Du kender sikkert følelsen af at stresse mindre, hvis du har overblik over situationen. Derfor bør du hurtigt danne dig et overblik over din privatøkonomi. Dette gør du ved at regne dig frem til dit rådighedsbeløb, hvilket du gør ved at trække alle dine udgifter fra dine samlede indtægter.
Det handler med andre ord om at have klare retningslinjer for, hvor meget du kan spendere på en måned, hvorfor du bør lave budgetter. Eksempelvis bør du udarbejde et madbudget, så du ved, hvad du kan tillade dig at bruge på mad.
Derudover bør du helt undgå at impulskøbe, eftersom dette, som navnet indikerer, er impulsive og derfor kan de ikke budgetteres på forhånd. Som sagt er det vigtigt at have et budget at holde sig til, og derfor er der ikke plads til at impulskøbe. Det kan være svært ikke at impulskøbe i en tid, hvor det mentale overskud, ligesom den økonomiske situation, kan være presset og derfor kan det være tiltalende, men undlad alligevel dette.
2. Frigør økonomiske midler
Du kan dog i stedet overveje at skære i dine faste udgifter ved at afmelde abonnementer eller blot sætte dem i bero, hvis du ikke bruger disse på nuværende tidspunkt. Eksempler på dette kan være streamingtjenester og træningsabonnementer.
Et andet eksempel kan være at nedgradere din tv-pakke. På denne måde skal du ikke undvære denne, men du frigiver stadig nogle økonomiske midler.
3. Tilbudsjægeren
Du bør handle stort ind, så du kan få mængderabat. Dette kan du eksempelvis ofte få i Bilka, hvorfor du med fordel kan tage din indkøbsseddel i lommen og kører derud, hvis du bor i nærheden.
En anden god ide kan være at undersøge online, hvor du kan erhverve dig en given ting billigst. En god guideline for hvor meget du bør betale pr ting, kan du finde ved at undersøge pricerunner.dk, der indhenter priser på en given ting fra en masse forskellige udbydere.
4. Tag et kviklån
Selvom du gør alt, hvad du kan for at holde styr på din økonomi, er det bare ikke altid nok, hvis du vil undgå at gå i minus i en økonomisk svær periode. Både dette og unødvendig stress kan undgås, hvis du tager et kviklån. Mange mener dog, at det er næsten umuligt at få overblik over, hvor man finder det rette lån.
Det behøver dog slet ikke at være så svært at finde det rette lån i nutidens Danmark, hvis du benytter dig af en sammenligningstjeneste for lån som eksempelvis den danske Pengeinfo.dk. På denne hjemmeside kan du nemt og simpelt få et overblik over alle de kviklån som matcher din søgning og dermed også din privatøkonomi. Når du har kigget på de listede kviklån, vælger du blot det kviklån, som du mener er det bedste til lige netop din økonomi.