FinansBureauet

Grøn energi luner på kontoen

Vi bliver mere og mere bevidste om miljøet, og bedre til at tilgodese vores planet. Det er naturligvis godt for miljøet, men også for væksten og din egen økonomi.

Der er penge at spare, ved at tænke grønt

Når man taler om grøn energi, tænker nogle måske på det store billede som vindmølle- og solcelleparker, men endnu flere tænker på deres eget energiforbrug. Og det er rigtig fornuftigt. Ved at omlægge til grøn energi er man nemlig ikke bare med til at værne om miljøet, men man sparer også penge i forhold til konventionel og mindre grøn energi. F.eks. er det blevet meget almindeligt, at vi danskere får installeret stokerfyr og opvarmer boligen ved hjælp af træpiller, som ikke forurener og som er billige i indkøb.

Men træpiller er ikke bare træpiller. Der er – som med det meste – forskel på kvaliteten, og du skal sikre dig at få gode kvalitets træpiller, da de har en højere brændværdi, og dermed er mere effektive end deres mindre kvalitative brødre og søstre.

Grøn teknologi skaber vækst

At vi bliver mere og mere bevidste om bæredygtighed åbner også op for nytænkning, hvilket er med til at skabe arbejdspladser og dermed vækst. Man kan selvfølgelig godt argumentere for, at nytænkning i sidste ende vil aflive visse erhverv, men i overgangsfasen vil det betyde øget beskæftigelse, og når de nye produkter – som den teknologiske evolution dikterer – ender med at tage over, udvides disse brancher markant, og skaber på den måde balance på jobfronten. Tag bare Vestas som eksempel. Her har vi at gøre med en milliardkoncern, der satser grønt, skaber vækst og skaber arbejdspladser. Og ikke bare her i Danmark, men i hele verden.

Det samme gælder for bilproducenten Tesla, der som bekendt har droppet alle fossile brændstoffer og producerer biler, der kører på strøm. Det er også – til trods for, at idéen og elbiler efterhånden er gammel – en innovativ tilgang til det, at genoverveje og revolutionere en branche. For selvom den ikoniske Ellert måske nok havde sin epoke i 80’erne, er det først med Tesla, at vi som folk for alvor har taget el-bilen til os og indset, at grøn ikke nødvendigvis betyder kedelig. Tværtimod.

Fremtiden for grøn energi?

Det er altid svært, at spå om fremtiden, men hvis man skal komme med et kvalificeret bud, bliver det nok en videreudvikling af de teknologier, vi allerede kender. Sol- og vindenergi er vejen frem, og i fremtiden er det realistisk at forestille sig, at vi formår at presse mere energi ud af disse kilder, ligesom vores dagligdags elektronik som computere og TV, bliver mere og mere strømbesparende.

Man kan også sagtens forestille sig en ny generation af el-biler, der har batterier under motorhjelmen, solceller på taget og vindturbiner i luftindtagene, så man kan lade på batterierne mens man kører, og dermed opnår længere rækkevidde, hvilket nok er Tesla-ejeres allerstørste udfordring i øjeblikket.

Der er ingen tvivl om, at benzin og diesel hører fortiden til, men el-bilerne skal kunne oplades hurtigere, hvis de skal overtage markedet fuldstændigt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt