FinansBureauet

Gør klar til det store forårssalg

Der sælges markant flere villaer og rækkehuse i forårsmånederne end i vintermånederne. Det viser undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne.

Overvejer du at sætte villaen til salg? Så tøv ikke for længe med at træffe beslutningen. Ifølge en undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne foretaget på baggrund af tal fra boligsiden.dk, stiger salget af villaer og rækkehuse nemlig ganske markant, så snart vinteren slipper sit tag, og foråret melder sin ankomst.

Ifølge undersøgelsen, som dækker over data fra 2010 til 2017, sælges der i gennemsnit markant flere villaer i forårsmånederne end i vintermånederne. Hvor der eksempelvis i januar måned i gennemsnit blev solgt 2325 villaer og rækkehuse, blev der i marts måned solgt 3144 svarende til 35 procent mere.

Det høje niveau for boligsalget fortsætter fra forårsmånederne henover sommermånederne, for at falde igen sidst på året, når vinteren nærmer sig igen. ”Hvis man går med overvejelser om at sælge sin bolig, bør man hurtigst muligt få ringet til en ejendomsmægler og få sat skub i processen. Den gyldne tid på året for boligsalg starter nemlig nu, og jo hurtigere man kan få varen på hylden, jo større er chancen for at få solgt boligen – og til en god pris”, fortæller Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Ifølge undersøgelsen bliver der solgt flest villaer og rækkehuse i juni måned med et gennemsnitligt salg på 3460, efterfulgt af maj måned med et salg på 3253. Januar er den måned,  hvor der sælges færrest boliger, skarpt fulgt af december måned.

Undersøgelsen viser også, at i perioden fra 2010 til 2017 er salget af villaer og rækkehuse steget markant fra et samlet salg på 30937 i 2010 til et salg på 47494 i 2017, svarende til en stigning på 53,5 procent. Men tendensen til at der sælges markant flere villaer og rækkehuse i forårsmånederne end vintermånederne, har ikke ændret sig i den undersøgte periode.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt