FinansBureauet

Godt regnskab fra Auriga

Efter et rigtig flot regnskab for 1. kvartal, er der håb forude for Auriga

Godt regnskab fra Auriga

Aktiemarkederne har ikke været for flinke ved Auriga det seneste stykke tid. Men de kunne godt lide det seneste kvartalsregnskab. Og med god grund, for det var ganske flot.

Omsætningen steg med 16 procent til 1.610 millioner kr., mens EBIT steg fra 80 til 148 mio. kr., og nettoresultatet fra 23 til 75 millioner kr. Trods den flotte fremgang fastholder ledelsen sine forventninger til året som helhed, hvor der forventes et EBIT på 350 til 400 millioner kr.

Det kan umiddelbart synes som et meget konservativt estimat, men de klimatiske forhold tilskrives en stor del af den store fremgang i kvartalet, ligesom større optimisme i landbruget med øget dyrkning af afgrøder som majs og hvede og tillægges en stor del af forklaringen.

Men upåagtet heraf virker det usandsynligt, at året ikke kommer til at byde på en opjustering eller to. Da Auriga samtidig stadig handles til meget billige nøgletal, og det langsigtede potentiale med den øgede globale efterspørgsel efter fødevarer stadig er intakt, virker selskabet som et godt køb både på kort og på lang sigt. Køb aktien med kurstarget på 95 inden årets udgang.

Disclosure: Claus Forrai ejer ikke aktier i Auriga på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce