FinansBureauet

Gode tips, når du overvejer at låne penge

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi har brug for at låne penge. Nogle vælger at gå til deres familie og spørge, mens andre vælger at optage et kviklån. Her dykker vi ned i, hvad du skal være opmærksom på, når du overvejer at tage et lån, så læs med og bliv klogere.


Der findes i dag mange låneudbydere rundt omkring på internettet, og det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i. Det kan dog betale sig at se sig godt for, inden man trykker på knappen og får pengene udbetalt.

Sammenlign de forskellige lån, inden du beslutter dig

Det er derfor vigtigt at undersøge de forskellige vilkår, inden man beslutter sig for, hvilket lån man springe ud i. Start din PC op og find dit nye kviklån med denne kviklån oversigt eller et andet sted. Her kan du se mange af de muligheder der er, men ikke alle.

Når du skal sammenligne de forskellige lån for at finde det bedste, skal du læse teksten med småt, og her skal du have fokus på blandt andet rente, årlige omkostninger og tilbagebetalingsfrist. Disse beløb kan have stor betydning for, hvor billigt eller dyrt lånet er, og du er naturligvis interesseret i at få det billigste.

Saml dine lån til et samlelån

Hvis du allerede har en masse kviklån, kan du overveje at samle dem til et samlelån, så du i stedet for en hel håndfuld af små lån i stedet har ét større lån at holde styr på. Her kan du med fordel benytte dig af en guide til at finde det bedste samlelån, så du ikke snyder dig selv.

Det kan altså være en fordel med et samlelån fordi der på den måde er mere styr på lånesituationen, men der kan også være penge at spare i og med at renten ofte er lavere på et samlelån. Herudover er løbetiden ofte længere, hvilket giver dig mere tid til at få betalt lånet af.

Har du alternativer?

Inden du begynder at overveje om du skal optage et lån, kan du med fordel se på, om der findes alternativer. Måske kan du låne pengene af dine forældre, eller måske har du mulighed for at tage ekstra vagter på dit arbejde. Det kan også være en mulighed at tage et ekstra job eller måske endda skifte job og få en stilling med højere løn.

Du kan også overveje, om du kan producere noget, du kan sælge og tjene penge på. Hvis du er god til at bygge ting i træ, kan du måske producere havebænke, eller hvis du har grønne fingre, kan du måske dyrke hækplanter, du kan sælge til haveejere. Nogle har også succes med at opdrætte kaniner, og det kan være en fin ekstra indkomst i en presset økonomi.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE