FinansBureauet

Gode nyheder for udlejningssommerhuse

En række lovændringer har gjort det mere attraktivt at udleje sommerhuse. Da ændringerne er ikke indarbejdet i priserne endnu, kan man gøre gode køb netop nu. Og ved at købe sommerhus nu, kan man nå at få udbytte af den kommende højsæson.

Den gode nyhed: Realkreditinstitutternes lånegrænse ved finansiering af sommerhuse er blevet øget fra 60 til 75 procent af boligens værdi. Det mindsker finansieringsomkostningerne markant og forbedrer det økonomiske regnestykke ved at eje et udlejningssommerhus.

Den ekstra gode nyhed: Sommerperioden, hvor sommerhuse frit må lejes ud, er blevet forlænget med fire uger i hver sin ende, så perioden nu udgør i alt 34 uger mod tidligere 26 uger. Og derudover må sommerhuse lejes ud i halvdelen af vinterperioden fra 1. november til 1. marts. Således kan den samlede udlejning nu udgøre op til 43 uger om året. Det betyder meget for det samlede udlejningsregnskab ikke mindst i de store sommerhuskommuner ved Vesterhavet, hvor efterspørgslen er stor også i ydersæsonen.  

Og jokeren: Der arbejdes politisk på at forhøje det skattefrie bundfradrag ved udlejning af bl.a. sommerhuse til 36.000 kroner, mod 21.900 kr. i dag, og forhøjelsen skal gælde allerede for udlejningsåret 2018. En forhøjelse, som vil gavne både de deciderede udlejningssommerhuse såvel som de mindre sommerhuse, der oftest blot lejes ud for et beløb svarende til det skattefrie bundfradrag.

Der skorter således ikke på gode nyheder for udlejningssommerhusene. ”Markedet for udlejningssommerhuse har haft glæde af en række entydigt positive politiske tiltag på det seneste. Tiltag som forbedrer sommerhusøkonomien betragteligt, uanset om man køber sommerhuset udelukkende med udlejning for øje, eller blot udlejer sommerhuset som hjælp til finansieringen. Og så kan man ofte få husene til en god pris, da boligmarkedet altid agerer med en vis træghed, og de gode nyheder derfor ikke til fulde er indarbejdet i priserne endnu”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Skal man have fuld glæde af de nye tiltag, skal man dog ikke vente for længe med at blive sommerhusejer. Højsæsonen står for døren og det betyder høje lejeindtægter. Eller alternativt kan man afholde sommerferien i eget hus, og dermed spare mange skattefrie kroner på rejsebudgettet. 

”Der er mange gode grunde til at købe et sommerhus netop nu. Sommeren står for døren, og ved at købe nu, kan man afholde sommerferien i eget hus eller nå at leje det ud i nogle uger til toppris i højsæsonen”, fortæller Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S. 

En anden fordel ved at købe nu, er man kan nå at positionere sig i god tid til at kunne udnytte det kommende års lejesæson til fulde, da størstedelen af hele ferieårets bookninger foretages allerede i januar og februar. Og mange udlejningssommerhuse sælges endvidere med indgåede bureauaftaler, hvor man overtager de indgåede lejemål, og dermed også lejeindtægter, allerede i indeværende udlejningssæson.

En undersøgelse på boligsiden.dk viser, at i 2.321 af de 13.436 sommerhuse der er til salg i øjeblikket, indgår ordet ”udlejning” et eller andet sted af salgsannoncen. Så der findes mange udlejningsegnede sommerhuse på markedet, skulle man være fristet.   

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce