FinansBureauet

Glem Kreta - tag til Caribien til halv pris

Drop sommerferien på Kreta, og tag til Caribien i stedet. Rejser du om sommeren er prisforskellen overraskende lille.

Glem Kreta - tag til Caribien til halv pris

De fleste drømmer om ferie i Caribien. Men for langt de fleste bliver det ved drømmen. For det er en ganske dyr affære at afholde sin ferie på disse breddegrader. Forståeligt nok, for netop her finder man bounty strande og drømmehoteller som ingen andre steder i verden.

Men som ved alt andet, så er prisniveauet i Caribien et resultat af udbud og efterspørgsel. Og ved at gå efter perioder hvor efterspørgslen er mindst, kan man faktisk skære en ganske stor del af rejsebudgettet. De store luksusresorts kan man således ofte booke sig ind på til halv pris, blot ved at rejse på de rigtige tidspunkter.

Prisniveauet i Caribien er først og fremmest bestemt af de amerikanske turister, som er hovedindtægtsskilden. Og højsæsonen for de amerikanske turister er fra december til april. Ved at styre sig fri af den periode, er der rigtig mange penge at spare. Så i stedet for at tage til Kreta eller Mallorca om sommeren og betale højsæsonpriser, kan man altså rejse til Caribien i samme periode og betale lavsæsonpriser. Og så er forskellen pludselig ikke så stor. I alle tilfælde ikke ved sammenlignelig standard.

Vejrmæssigt er der ingen begrundelse for ikke at rejse til Caribien i sommerhalvåret. Vejret er skønt året rundt, og passatvindene sørger for at køle øerne tilstrækkeligt ned til at de aldrig føles ubehageligt varme. Regnen falder fortrinsvis om natten, og styrer man sig blot fri af oktober måned, er risikoen for at løbe ind i en hurricane til at overse.

FinansBureauets Nyhedsmagasin har taget temperaturen på 6 hotte destinationer, og fundet frem til nogle pæne besparelser i forhold til højsæson priser midt i januar. Og for dem som er helt ligeglade med prisen, og bare vil have det bedste af det bedste, har vi også fundet et enkelt "tilbud".

Barbados Barbados regnes for at være en af de flotteste øer i Caribien. Og samtidig en af de mindst udsatte for hurricanes. Barbados ligger 160 km øst for de andre Antiller. Den østlige del er barsk og rå, med Atlanterhavets bølger brasende ind. Her er det ikke badesko, men klatresko man skal have med.

På vestsiden finder man derimod nogle af verdens flotteste lange hvide palmestrande som er beskyttet af store koralrev.

I undergrunden er der et helt landskab med drypstensgrotter, og i midten af øen findes frodig natur med mange botaniske haver. Er man til golf findes det i særklasse på Sandy Lane og Rockley Golf Club.

Hilton Barbados er et rigtigt godt valg, hvis man ønsker at holde ferie på Barbados. Det er et 5 stjernet resort der ligger på halvøen Needham's Point, omgivet af to palmestrande. Et ikke-ryger resort, som ligger kun 5 km fra hovedbyen Bridgetown. Priser om sommeren fra: 235 dollars pr. døgn.

Besparelse: 46

Jamaica Jamaica er Caribien på godt og ondt. Vidunderlig natur og nogle af verdens flotteste strande. Men også nogle af verdens mest påtrængende gade- og strandsælgere. Selvom alle strande er offentlige, skærmer mange af de større og mest eksklusive resorts dog strandene så godt af, at det ikke er noget issue. Med bademulighederne følger også exceptionelt dykkervand og alverdens muligheder for surfing.

Janaica er Caribiens tredje største ø, og blev af Columbus i sin tid karakteriseret som det flotteste sted på jorden. Men han havde selvfølgelige heller ikke set Holme-Olstrup. Det er også på Jamaica at man finder den berømte blå lagune.

Jamaica Inn er af magasinet Travel and Leisure blevet vurderet til det bedste hotel på Jamaica. Et klassisk resort som i gennem mange år har været et tilholdssted for den britiske elite, herunder selveste Winston Churchill. Forvent ikke tv på værelserne, men forvent croquet og sågar pololektioner. Priser om sommeren fra 373 dollars pr. døgn.

Besparelse: 38

Antigua Antigua er en lille ø, som mere end noget andet er kendt for sine 365 strande. Så surfere og svømmere er blandt de mest hyppige gæster på den lille stemningsfulde ø. Tæt fulgt af sejlere. Det store internationale sejlertræf Antigua Sailing Week afholdes som navnet antyder her. Og på Antiguas sydvendte kyst ligger English Harbour, som var base for den engelske flådemagt i området. Man kan også risikere at løbe ind i en ornitolog eller to på vej til naboøen Barbuda. Men hovedattraktionen er og bliver strandene. Og med så mange at vælge imellem, er der noget for enhver smag, uanset om man søger de totalt øde af slagsen, eller går efter de mere tæt pakkede.

Hermitage Bay er øens ultimative luksusresort. Hotellet har vundet et utal af priser siden det åbnede i 2007, blandt andet Andrew Harper Hideaway Report Grand Award. Og hos Tripadvisor rangeer det som det bedste hotel på Antigua. Priser om sommeren fra 988 dollars pr. døgn.

Besparelse: 46

St. Lucia St. Lucia er en absolut perle, som har alt det bedste som Caribien kan byde på. Der er 132 flotte strande, bjerge, regnskove, ørken og sågar vulkaner. Ikke at man skal være angst af den grund, da der ikke har været vulkanudbrud siden 1766.

Derfor er det også ganske trygt at besøge verdens eneste "drive-in-vulkan", med kogende mudderpøler, og svovlugt. Øens vartegn er de to store spidse bjergtoppe Gros Piton og Petit Piton, som ligger side om side. Er man botanisk interesseret har øen også meget at byde på. 10 pct. af øen er dækket af regnskov, med bl.a. masser af vilde orkideer. Alt i alt er der over 1000 blomsterarter.

Jade Mountain er ifølge magasinet Travel and Leisure Caribiens bedste resort (og det tredje bedste resort i hele verden). Og det resort finder man på St. Lucia. Vil man opleve det på egen hånd, må man stikke dybt i lommen, også udenfor højsæson. Priser om sommeren fra 1121 dollars pr. døgn.

Besparelse: 21

Cayman Islands Cayman Islands forbindes nomalt mest med skuffeselskaber og skattely. Men udover at være et internationalt finanscenter, finder man på Cayman Islands også verdens måske allersmukkeste badestrand, Seven Mile Beach.

Foruden de enestående badestrande er øgruppen også kendt for et fantastisk koralrev, og betragtes som et af de bedste steder i verden at dykke.

Det er derfor en skøn blanding af folk i nålestribede jakkesæt og surfer- og dykkerdragter man møder på disse caribiske solskinsøer. Men selvom Cayman Islands er et vigtigt finanscenter, er det dog stadig turismem, der er øgruppens største indtægtskilde. Alene via krydstogtsskibe ankommer der dagligt mellem fem- og tyvetusinde gæster.

Ritz-Carlton er hotellet man skal vælge hvis man vil have den højeste standard med stor rabat. Hotellet ligger ved Seven Mile Beach og byder bl.a. på Greg Norman designet golfbane. Priser om sommeren fra 249 dollars pr. døgn.

Besparelse: 50

Anguilla Anguilla er øen for dem som kun vil have det bedste af det bedste som Caribien kan tilbyde. Her finder man de flotteste hvide strande i verden. Og har man lyst til at møde Hollywood stjerner in real life, så er Anguilla stedet. Til gengæld møder man heller ikke så mange andre, for øen har indtil videre undgået masseturismen, og alt hvad det fører med sig. Øen har ikke samme dramatiske landskaber som mange andre caribiske destinationer. Rejser til Anguilla er derfor næsten lig med badeferie. Forvent ikke at finde larmende strandfester og påtrængende strandsælgere. Men forvent heller ikke at finde golfbaner overalt, idet der på øens faktisk kun findes en enkelt af slagsen.

Cap Juluca hedder hotellet, hvis man kun vil have det bedste af det bedste. Der er næsten ingen grænser for de titler Cap Juluca hotellet har vundet, herunder magasinet Travel and Leisures Worlds Best Service Award. Priser om sommeren fra 595 dollars pr. døgn.

Besparelse: 52

Necker Island

British Virgin Islands - Necker Island

Er du kun interesseret i det bedste af det bedste af hvad Caribien har at tilbyde, og fuldstændig ligeglad med at spare penge ved at rejse undenfor højsæsonen? Så er Necker Island stedet for dig.

Øen, der ejes af sir Richard Branson, er en del af British Virgin Islands, og byder på ultimativ luksus.

Og man behøver ikke at være bange for at møde sin nabo på stranden (med mindre man selv har inviteret ham), for man lejer hele øen.

Helt alene behøver man dog ikke at føle sig, idet der er plads til at man inviterer 27 af sine venner med. Og skulle det ikke være nok til at holde ensomheden væk, er der selvfølgelig også de 31 tjenestefolk som følger med i prisen. I prisen er til gengæld ikke inkluderet den 3 personers undervandsbåd, Necker Nymph, som man kan leje til at fordrive tiden med.

Og prisen? 54.500 dollars pr. døgn, med et krav om minimum 5 dages leje. Og man kan godt glemme alt om sæsonrabat.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce