FinansBureauet

Fortsat stigende interesse for dyre lejeboliger

Efterspørgslen efter dyre lejeboliger er lige knap femdoblet siden 2011. Det skyldes blandt andet, at ejerboligmarkedet ikke kan følge med i de store byer, mener boligøkonom.

Fortsat stigende interesse for dyre lejeboliger

Flere og flere højtlønnede dropper ejerboligen og søger i stedet ind på lejeboligmarkedet. Efterspørgslen efter lejeboliger med en månedlig husleje på over 15.000 kr. er på bare et år steget med 20 procent – og er mere end femdoblet siden 2011. Det viser nye tal fra BoligPortal.dk. 

- Vi har de sidste år oplevet en meget stærk vækst i efterspørgslen efter dyre lejeboliger, og faktisk er det klart på de dyreste boliger, altså villaer og større lejligheder, at efterspørgslen har udviklet sig mest, siger Henrik Løvig, der er adm. direktør i BoligPortal.dk. 

Den udvikling skyldes blandt andet, at profilen på en lejeboligsøgende anno 2014 har udviklet sig. I dag udgør de boligsøgende med en årsindkomst på mere end 500.000 kr. nemlig godt ni procent af alle boligsøgende på BoligPortal.dk. 

- Vi ser en ny gruppe af højtlønnede, som ikke tidligere har søgt lejeboliger på nettet. Før var det sådan, at hvis man havde råd, købte man en bolig. Sådan er det ikke længere, siger Henrik Løvig. 

En af grundene til, at det ikke er sådan længere forklarer boligøkonom Joachim Borg Kristensen med, at efterspørgslen efter nye, store ejerboliger i de største byer langt overstiger udbuddet. Derfor rykker flere højtlønnede, der ønsker at bo i en større og gerne nyere bolig, i stedet over på lejeboligmarkedet. 

- Byggeaktiviteten i en by som København er stigende, men stadig langt fra det niveau, den lå på i midten af 00’erne. Samtidig med det er efterspørgslen efter store og nye ejerboliger i København kraftigt stigende, fordi det primært er her, der er vækst og beskæftigelse. Og når ejerboligmarkedet ikke kan matche efterspørgslen, finder mange i stedet en lejebolig, der kan opfylde ens behov, siger Joachim Borg Kristensen, der er boligøkonom hos Nykredit. 

Han peger dog også på en anden faktor, der er med til at gøre det sværere at finde ejerboliger i storbyerne. Nemlig at flere og flere børnefamilier gerne vil blive i bymiljøet. 

- En anden årsag til udvikling skal findes i, at der lige nu sker et skifte i forhold til, at flere bliver boende i byen, når de er færdiguddannede og skal etablere sig. Tidligere solgte de deres lejlighed og flyttede de ud af byen, men nu ser vi en tendens til, at folk bliver i byen, siger Joachim Borg Kristensen. 

Over de sidste tre år er udbuddet af lejeboliger med en månedlig husleje på mere end 15.000 kr. fordoblet.

Kilde: BoligPortal.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce