FinansBureauet

Forskudsopgørelse: Her bør du være særlig opmærksom

Hvis du ikke allerede har lavet de nødvendige rettelser i forskudsopgørelsen for 2017, kan du med fordel læse med her. Vi guider dig igennem de fem ændringer, som de fleste bør være særligt opmærksomme på, for at få skatteoplysningerne til at passe.

Hvis du ikke allerede har lavet de nødvendige rettelser i forskudsopgørelsen for 2017, kan du med fordel læse med her. Vi guider dig igennem de fem ændringer, som de fleste bør være særligt opmærksomme på, for at få skatteoplysningerne til at passe.

1. Indkomst
En af de felter, som er mest afgørende på din forskudsopgørelse, er din indkomst. Derfor bør du altid dobbelttjekke at beløbet passer. Hvis du er blevet forfremmet, og derfor får mere i løn, eller hvis du er blevet ledig, er det nødvendigt at opdatere dette felt. Det skal stemme overens med din forventede indkomst for det indeværende skatteår.

Har du valgt at blive selvstændig, skal du desuden angive, hvor stort et overskud eller underskud du forventer af din virksomhed. Hvis dit overskud, eller din indkomst, ændrer sig i løbet af året, kan du altid gå ind og rette beløbet til.

2. Afstand til arbejde
For dig der pendler mere end 12 km til og fra arbejde, er det muligt at få godtgjort nogle af transportudgifterne i form af et befordringsfradrag. Har du fået længere eller kortere til arbejde, end det har været tilfældet tidligere, kan dit befordringsfradrag have ændret sig.

Det er derfor vigtigt at opdatere dette felt, så det afspejler din aktuelle kørsel. Hvis du eksempelvis, i forbindelse med flytning eller nyt arbejde, ikke længere er berettiget til befordringsfradraget, bør du informere om dette, så du ikke ender med en stor efterregning.

3. Fast ejendom
Hvis du enten har købt eller solgt din bolig, skal du også rette i din forskudsopgørelse, så dine fradragsberettigede renteudgifter stemmer. Dertil skal du oplyse en flyttedato, for at betale, eller slippe for at betale, den lovpligtige ejendomsværdiskat.

I tilfælde af at du hverken har solgt eller købt, men derimod har omlagt et eksisterende boliglån til en lavere rente, skal du ligeledes justere dine renteudgifter. Således risikerer du ikke at modtage et større fradrag, end du er berettiget til. Det er nemlig penge, der skal betales tilbage i sidste ende.

4. Civilstatus
Som ægtepar opnår man en række skattemæssige fordele, hvorfor du skal være opmærksom på at foretage ændringer, hvis I har valgt at lade jer skille. Hvis ikke disse oplysninger bliver rettet på din forskudsopgørelse, risikerer du et stort skattesmæk, når årsopgørelsen kommer næste år.

Én af grundene til dette er blandt andet, at sambeskatningen med din ægtefælle ophører, og at I ikke længere kan fordele fradrag imellem jer. Du bør derfor gennemgå dine fradrag, såfremt din civiltilstand har ændret sig. I øvrigt skal du være opmærksom på, at du vil blive anset som enlig for hele det kalenderår, I er blevet skilt.

5. Pension
Selvom de fleste danskere har en pensionsordning gennem deres arbejde, vælger mange at oprette en privat pensionsopsparing ved siden af. Hvis du forventer at indbetale mere eller mindre på denne konto, end det tidligere har været tilfældet, bør du rette beløbet i din forskudsopgørelse.

Ligeledes skal du ind og foretage rettelser, når du endeligt vælger at gå på pension. Dette skyldes primært, at Udbetaling Danmark, siden januar 2016, udbetaler din pension med udgangspunkt i oplysningerne fra din forskudsopgørelse.

Vi håber at du har fundet guiden brugbar og husk, at du på ethvert tidspunkt af året kan foretage rettelser i din forskudsopgørelse, såfremt din skattesituation skulle ændre sig.

Af Jeanette Broe, Mikonomi.dk.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Mikonomi

Følg på:

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt