FinansBureauet

For første gang siden sommer stiger det samlede udbud af huse

Den seneste måned er der sket en stigning i det samlede antal villaer og rækkehuse til salg. Det er første gang siden sensommeren, at udbuddet af huse vokser. Samme tendens er gældende for både lejligheder og sommerhuse, viser Boligsidens nye udbudstal for primo april.

For første gang i mere end et halvt år har boligkøberne fået et stigende antal huse at vælge imellem.

Boligsidens nye udbudstal viser, at det samlede antal huse i til salg er steget ved indgangen til april, så der nu er knap 23.400 huse til salg. Det er første gang siden udgangen af august 2021, at udviklingen i udbuddet går op og dermed øger antallet af huse til salg hos de danske ejendomsmæglere.

Konkret er der tale om, at det samlede antal villaer og rækkehuse til salg er øget med 3,7 procent svarende til cirka 850 ekstra huse i udbud i den seneste måned. Og stigningen i udbuddet er en udvikling, der er gældende i alle landets fem regioner.

”Udbuddet har været let faldende igennem efteråret og vinteren, men nu har foråret for alvor meldt sin ankomst på boligmarkedet. Igennem marts måned har vi set en stigende lyst blandt sælgerne til at sætte huset til salg, og det er en god nyhed for den generelle balance på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Vi skal huske på, at boligsalget ikke har ligget i dvale igennem vinteren. Vi har tværtimod set et stabilt, højt niveau for solgte boliger, og nu går vi ind i en periode, hvor aktiviteten på boligmarkedet traditionelt set stiger. Med stigningen i udbuddet får køberne flere huse at vælge imellem og dermed øges chancen også for, at den enkelte køber finder hjem i sin drømmebolig.”

Udbuddet af lejligheder og sommerhuse øges også

Det er ikke kun huskøberne, der har fået mere at vælge imellem i den seneste måned. Det stigende udbud gælder også for ejerlejligheder og sommerhuse.

Ser vi først på lejlighederne, er det samlede udbud her steget med 4,8 procent i løbet af den seneste måned. Det er første gang siden oktober, at udviklingen går i den retning, og dermed er der nu samlet cirka 5.700 lejligheder til salg i Danmark.

Der er samtidig gode nyheder til de potentielle købere, der skal se på sommerhuse i påsken.

På denne del af boligmarkedet er udbuddet nemlig også steget i den seneste måned. Det er første gang siden august, det sker, og konkret er der tale om en stigning på 6,8 procent fra marts til april, som bringer det samlede antal sommerhuse til salg op på 4.070.

”Det er normalt, at udbuddet stiger på netop denne tid af året. Men i de sidste to år har boligsalget samtidig været højere end normalt, og for husenes vedkommende er den traditionelle forårsstigning hurtigt vendt til et fald i udbuddet i de efterfølgende måneder. Så nu bliver det ekstra interessant at se i år, om den stigende tendens vil vare ved igennem foråret og sommeren, så vi med tiden igen kan nærme os niveauet fra før corona. For der er stadig et godt stykke for at nå dertil,” siger Birgit Daetz.

Samlet er der netop nu cirka 37.500 boliger til salg på Boligsiden. Sammenligner vi med samme tid på året i 2020, hvor corona kun netop havde gjort sit indtog, var der dengang cirka 56.000 boliger til salg – altså en forskel på cirka 18.500 boliger til salg.

Udbuddet på boligmarkedet primo april 2022:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

23.397

3,7%

-4,6%

Ejerlejligheder

5.719

4,8%

9,9%

Sommerhuse

4.070

6,8%

-9,7%

(Kilde: Boligsiden)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce