FinansBureauet

Første SUV fra Audi med lang akselafstand

På Beijing Motor Show (25. april - 4. maj) præsenterer Audi den nye Q5L. Den lange version af den succesrige SUV er 4,77 m i længden og er specielt til det kinesiske marked.

Audi kunder i Kina sætter traditionelt stor pris på biler med rummelige pladsforhold og stor prestige. P.t. tilbyder Audi tre modeller med forlænget akselafstand: A4L, A6L og A8L. Nu kommer Audi Q5L til som en nyhed. Audi Q5L er mærkets første SUV i lang version. I forhold til udgangspunktet er den vokset med 88 mm i akselafstanden og i den udvendige længde. Det nyder bagsædepassagererne godt af: De får 110 mm ekstra knæplads. Afhængigt af bagsædets position rummer bagagerummet uforandret 550 til 1.550 l.

Motoren til Audi Q5L er en bestseller på det kinesiske marked – den kraftfulde og effektive firecylindrede 2.0 TFSI-turbomotor. Den fås med 190 hk eller med 252 hk og accelererer SUV’en fra 0 til 100 km/t på 8,6 hhv. 6,7 sek. En standardmonteret 7-trins S tronic-gearkasse overfører kræfterne til quattro-firehjulstrækket med ultra-teknologi, som ligeledes er standard.

På samme måde som for Q5 med normal akselafstand producerer Audi også Q5L i joint venture med FAW-VW i CKD-produktion på den nordkinesiske fabrik i Changchun. En del af de præfabrikerede komponenter kommer fra Audi fabrikken i San José Chiapa i Mexico. Med den nye Q5L vil Audi udbygge sin stærke position på det kinesiske SUV-marked yderligere. Salget starter i sommeren 2018.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt