FinansBureauet

Første halvår bød på færre tvangsauktioner hos sidste års topscorere

Der er sket et markant fald i antallet af tvangsauktioner i 2019, og i de kommuner, hvor der sidste år var flest tvangsauktioner, er der nu langt færre boliger, der kommer under hammeren.

Antallet af tvangsauktioner i Danmark er faldet med 25 procent i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden, der samtidig afslører et fald på mellem 21 og 70 procent i de 10 kommuner, hvor der sidste år var flest tvangsauktioner.

”Det er de samme kommuner, der år efter år har mange tvangsauktioner. Sådan er det også i år. Det nye er, at der er sket et markant fald i de områder, hvor der normalt er flest tvangsauktioner. Det er med til at udligne nogle af forskellene på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

På Sydsjælland og Lolland-Falster topper man notorisk listerne over flest tvangsauktioner, men her bidrager man i stor stil til det samlede fald.

”Der er stadig flest tvangsauktioner i Lolland Kommune, men her noterer man sig et fald på 21 procent. Desuden er Guldborgsund ikke længere nummer to på listen, og i Vordingborg er antallet af tvangsauktioner faldet fra 43 til 13. Der er altså langt færre borgere på Sydsjælland og Lolland-Falster, der har problemer med at betale afdrag på deres lån. Det er en rigtig god nyhed,” siger Birgit Daetz.

De gode nyheder skyldes en kombination af gode betingelser for køb og salg af boliger og et deraf stigende salg.

”Der er højkonjunktur i Danmark, det er historisk billigt at låne til at købe en bolig, og boligpriserne er steget de seneste år. Der er gode betingelser for bolighandler, og der er mange købere og sælgere på markedet. Det betyder, at nogle af de boligejere, der sidder økonomisk hårdt i det, kan sælge på almindelige markedsvilkår i stedet for at skulle tvangssælge,” siger Birgit Daetz.

Antallet af tvangsauktioner falder hos sidste års topscorere:

1. Lolland Kommune: -21 %
2. Guldborgsund Kommune: -41 %
3. Vordingborg Kommune: -70 %
4. Kalundborg Kommune: -65 %
5. Slagelse Kommune: -18 %
6. Odsherred Kommune: -67 %
7. Hjørring Kommune: -47 %
8. Næstved Kommune: -29 %
9. Gribskov Kommune: -39 %
10. Skive Kommune: -21 %

Hele landet: -25 %

(Tabellen viser antallet af gennemførte førsteauktioner i første halvår af 2018 og 2019. Listen er sorteret efter, hvor der var flest tvangsauktioner i første halvår 2018. Kilde: Boligsiden)

Se alle aktuelle tvangsauktioner på Boligsiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt