FinansBureauet

Flyt virksomheden til udlandet og spar penge

Flyt virksomheden til udlandet og spar penge
Q:Jeg har et marketingsfirma (ApS) uden andre ansatte end mig selv, og hvor kunderne er fordelt 50/50 mellem Danmark og det øvrige EU. Jeg har ikke behov for at være mange dage i Danmark om året, hverken af arbejdsmæssige eller familiemæssige årsager. Vil der være nogen muligheder for at slippe billigere rent skattemæssigt om jeg flyttede til et anden land, og kørte virksomheden derfra?
 
 
A: Det korte svar er ”ja”. Naturligvis fristes man til at sige, da Danmark har verdens højeste skattetryk.
 
Tager vi dig som person først, så skal du være opmærksom på, at der eksisterer to sæt regler. De danske skatteregler og de internationale skatteregler. De internationale skatteregler er over de danske skatteregler på samme måde som EU-reglerne er over de danske regler. Men de internationale skatteregler kan kun lempe beskatningen – aldrig skærpe.
 
De internationale skatteregler finder kun anvendelse, hvis du flytter til et land, som har indgået en skatteaftale med Danmark (Danmark har skatteaftaler med de fleste lande i EU – dog undtaget Frankrig og Spanien).
 
Vil du f.eks. gerne beskattes i Malta (Danmark har en skatteaftale med Malta), så skal du erhverve bolig på Malta og have centrum for livsinteresser i Malta. Med centrum for livsinteresser lægges vægt på, hvor man primært opholder sig, hvor man har sin kæreste/hustru og hvor han man sine økonomiske interesser.
 
Søger du for at opholde dig 180 dage på Malta, have kæreste på Malta og fakturerer fra en Maltetisk virksomhed, så vil du utvivlsomt blive skattepligtig på Malta.
 
Det gælder også selvom du beholder din bolig i Danmark, og arbejder i Danmark f.eks. 100 dage for en ikke-dansk virksomhed.
 
Flytter du til et Land, der ikke har en skatteaftale med Danmark – f.eks. Monaco – så bliver det mere vanskeligt at slippe for den danske beskatning.
 
Så skal du sælge din bolig eller udleje den opsigeligt i minimum 3 år. Derudover må du som udgangspunkt kun have ferieophold i Danmark og max 180 dage indenfor en 12-måneders periode.
 
Enkelte arbejdsdage i Danmark, hvor du overnatter på Hotel, sommerhus eller hos venner og bekendte, kan dog accepteres.
 
Med hensyn til dit anpartsselskab, så skal du være opmærksom på, at anpartsselskaber efter danske skatteregler, altid skal beskattes i Danmark.
 
Flytter du til et land, der har indgået en skatteaftale med Danmark, så vil skatteaftalen som oftest tilkendegive, at dit danske anpartsselskab skal beskattes i det land, hvor direktøren er skattemæssigt hjemmehørende.
 
Bliver du skattemæssigt hjemmehørende på Malta, og er du selv direktør i selskabet, så vil Malta få beskatningsretten til dit Danske anpartsselskab. Det betyder, at selskabet i skattemæssig henseende bliver Maltetisk.
 
International skatteret er dog indviklet, og husk derfor altid konkret vejledning ved udflytning.
 
MVh
Thorbjørn Henriksen
ANNONCE
Del

Seneste nyt