FinansBureauet

Flere bor til leje, men priserne er faldende

For første gang i mange år er kvadratmeterpriserne på lejeboliger begyndt at falde trods den stadig stigende efterspørgsel. Det skriver akutbolig.dk

Data fra Danmarks Statistik viser, at antallet af personer der bor til leje er voksende. Som følge af denne årelange udvikling har kvadratmeterpriserne i mange år været kraftigt stigende. Dette har særligt været tilfældet for landets største byer, hvor den stigende efterspørgsel har medført tårnhøje huslejepriser. Det ser dog ud som om, at denne tendens nu er ved at vende. Akutbolig.dk har netop lavet en undersøgelse som viser, at kvadratmeterpriserne på lejeboliger er rekordlave.

Kvadratmeterpriserne dykker

Faldet i kvadratmeterpriserne på lejeboliger i København og Aarhus begyndte så småt at vise sig i 2017, hvor gennemsnitsprisen faldt med et par kroner sammenlignet med året før. Dette har dog for alvor taget fart i 2018. Da kvadratmeterpriserne i København var på sit højeste i 2016, lå de gennemsnitligt på 199 kroner. I 2018 kom de dog helt ned på 154 kroner pr. kvadratmeter. Dette er et fald på 29%. I 2019 forbliver kvadratmeterprisen i dette prisleje og er i indeværende år 155 kroner pr. kvadratmeter. I Aarhus er den gennemsnitlige kvadratmeterpris også faldet bemærkelsesværdigt og er fra 2016 til 2019 faldet med knap 15%.

Det er dog ikke kun i København og Aarhus at priserne er faldet. Kvadratmeterpriserne i Aalborg følger trop og er faldet med knap 17% de seneste to år. Priserne for lejeboliger i Odense er i perioden fra 2017 til 2018 også blevet billigere, men prisen er dog svagt stigende i første halvdel af 2019. Ens for både Aalborg og Odense er, at man i disse byer kan erhverve sig en lejebolig til under 100 kroner per kvadratmeter.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt den årlige gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejeboliger i landets fire største byer. Undersøgelsen er baseret på data om 75.449 lejeboliger, der har været annonceret ledige perioden fra 2014 til 2019.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt