FinansBureauet

Firmabiler bliver dyrere

Det nye indgreb over demo- og leasingbiler kan betyde en merudgift på 1.000 kr. om måneden for firmabilsbilister.

Firmabiler bliver dyrere

Mange af landets firmabilsbilister har al mulig grund til at ærgre sig over, at regeringen besluttede at droppe den omdiskuterede betalingsring rundt om København. For en stor del af regningen herfor landede på disse bilisters bord. 

Et nyt lovforslag fjerner nemlig den afgiftsmæssige begunstigelse af leasing- og demobiler. Leasing af biler har ellers været det helt store hit gennem de seneste 2 år. Og finten med demobiler har også været alment kendt og alment udbredt.

De tidligere registreringsafgiftsregler gjorde leasing- og demobiler interessante, fordi afgiften på disse biler kunne sænkes til under det, som alle andre biler blev pålagt. Og da en reduceret afgift medførte lavere beskatningsgrundlag for firmabiler, var det en særdeles populær fidus. Så populær at forhandlere af eksklusive mærker kunne fortælle, at stort alle biler blev leaset eller solgt som demobil.  

Men med det nye lovforslag er festen slut. Og det betyder, at brugerne af firmabiler fremover skal betale mere i skat af firmabilen. For en topskatteyder som kører i en bil med et beskatningsgrundlag på over 300.000 kr., betyder det en merskat på knap 1000 kr. om måneden for hver 100.000 kr. beskatningsgrundlaget stiger.   

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce