Finansiering af sin nye virksomhed
Dette indhold er sponsoreret
Har man ikke råd til at starte sin egen virksomhed, kan man blive nødt til at låne pengene fra et andet sted. De fleste vil vælge at tage et smut til banken, for at få fikset et lån. Men der er dog også andre muligheder, som måske vil give mere mening for en, end et banklån. Men det er ikke kun i starten, at man kan få brug for at låne penge til sin virksomhed. Man kan nemlig tage lån på forskellige tidspunkter i ens virksomheds levetid.
Hvad er et virksomhedslån?
Et virksomhedslån er en slags lån, som alle virksomheder kan låne af banken. Lånet kan både bruges til at opstarte en ny virksomhed, men også at forbedre sin nuværende virksomhed. Et virksomhedslån er ligesom et ganske almindeligt lån, bare at det er lavet til dit nummer og selskab. Inden man vælger et virksomhedslån skal man se virksomhedslån, og vurdere, hvilken der passer bedst til ens virksomhed, og hvad der i længden vil give flest fordele for en selv.
Banklån til køb af virksomhed
Det fleste virksomhedslån hedder faktisk et erhvervslån, jo mindre man er blevet nødt til, eller bare har valgt at optage lånet privat. En virksomhed har forskellige finansieringsmuligheder. Der kan bruges egenkapital, som er hvor man bruger en andel af sine egne penge, og har resten fra en investor. Der er også fremmedkapital, som oftest vil være i form af et banklån eller en anden form for lån. Til sidst er der så tilskud, som er penge, man har fået. Der vil dog for det meste følge nogle specielle forpligtelser med hertil.
Alternativer til banklån
Det er ikke altid, at et banklån er den rette måde, hvorpå man vil finansiere sin kommende virksomhed. Her kan man gøre brug af andre muligheder. Man kan eventuelt prøve at forhandle med familie eller nære venner. Det kan dog have konsekvenser, hvis der opstår uenigheder i forhold til tilbagebetalingen. Man skal derfor også passe på hvis man vælger at spørge familie og venner. Man kan også prøve at finde en investor til virksomheden. Her skal man til gengæld for en investering opgive en del af ejerskabet. Det kan f.eks. være, at investoren ejer 35 procent af virksomheden, og du ejer 65%. Selvom det lyder af meget, som man eventuelt til opgive, er det stadig værd at tage til eftertragtning, da det er bedre at eje en del af virksomheden, end slet ikke at kunne holde det kørende grundet manglende kapital.