FinansBureauet

Faldende oliepriser øger boligværdien

De faldende priser på fyringsolie og naturgas giver næring til prisstigninger på ejerboliger, viser beregninger fra RealMæglerne. Prisen på et standardhus vil kunne stige med 125.000 kr.

Faldende oliepriser øger boligværdien

Sjældent har det været mere attraktivt og opnåeligt at realisere sin boligdrøm, hvad enten drømmen er at blive boligejer for første gang eller at skifte ejerboligen ud til noget bedre og dyrere. Renten er stort set ikke eksisterende, og energiudgifterne til opvarmning af boliger med olie eller naturgas er styrtdykket.  Fra september 2013 og frem til i dag er priserne på fyringsolie faldet med 19 procent, og prisen på naturgas viser en nogenlunde tilsvarende udvikling.

For en gennemsnitsbolig med et årligt forbrug på 2.300 liter fyringsolie betyder prisfaldet en årlig besparelse på 5295 kr. En besparelse, som muliggør et dyrere boligkøb.  

Et eksempel: Ifølge Realkreditrådet koster et parcelhus på 140 kvm i gennemsnit knap 1.580.000 kr. Hvis parcelhuset finansieres gennem en kombination af et fastforrentet 30 årigt realkreditlån og et 20 årigt banklån hos BRFkredit (begge med afdrag) vil finansieringen netto koste 74.772 kr. om året. Tager man højde for den årlige besparelse på 5.295 kr. på varmeregningen, vil prisen på parcelhuset kunne stige til knap 1.695.000 kr., uden at de reelle boligudgifter vil være højere. Det svarer til en stigning på godt 7 procent.

Finansieres boligen i stedet med et afdragsfrit 30 årigt fastforrentet realkreditlån (og et 20 årigt banklån med afdrag), vil prisen kunne stige til knap 1.770.000 kr. uden en ændring i de samlede boligudgifter. Det svarer til en stigning på 12 procent. 

”De faldende udgifter til opvarmning af mange boliger er ubetinget gode nyheder for boligejerne. Både fordi det medfører en besparelse her og nu, men også fordi sådanne besparelser, hvis de viser sig permanente, med tiden vil kunne resultere i stigende boligpriser”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S. 

De faldende udgifter til opvarmning vil også kunne øge belåningsmulighederne i ejerboligen. Med det nuværende renteniveau vil førnævnte årlige besparelse på 5295 kr. kunne finansiere en friværdibelåning på 240.000 kr. ved et fastforrentet 30 årigt afdragsfrit realkreditlån, og en friværdibelåning på 840.000 kr. ved valg af et afdragsfrit 30 årigt F1 lån.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce