FinansBureauet

Færre nye boliger sættes til salg, men flere af dem bliver hurtigt solgt

Selvom der i mange af landets kommuner er sat færre nye boliger til salg i marts sammenlignet med samme måned sidste år, viser det sig, at i halvdelen af landets kommuner er minimum hver 10. af de nyudbudte boliger til gengæld også siden blevet solgt. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

Trods et lavere antal nye boliger til salg i marts er hver 10. eller flere af disse nu solgt. Det er tilfældet i halvdelen af landets kommuner, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

I opgørelsen er der set på, hvor mange nye boliger, der er blevet sat til salg, imens Danmark har været delvis nedlukket, og samtidig hvor mange af disse boliger, der efterfølgende er blevet solgt.

”Det vidner om, at køberne er derude, og at der er interesse for at købe ny bolig. Der er formentlig flere sælgere, der har holdt igen med at sætte boligen på markedet, fordi de har frygtet en lang liggetid under den aktuelle coronakrise. Men ifølge de nye tal er der en pæn del af de nyudbudte boliger, der bliver solgt hurtigt,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hver femte nye bolig i Odsherred er solgt

Zoomer vi ind på nogle af de enkelte kommuner, er andelen af solgte, nyudbudte boliger flere steder højere.

I Odsherred Kommune blev der således i marts 2020 sat 170 nye boliger til salg. Og hver femte af disse, svarende til 22 procent, er nu også solgt.

I Halsnæs og Ishøj kommuner er det ligeledes hver femte af de nye boliger på markedet i marts, der er blevet solgt.

”I et marked, hvor der sættes færre nye boliger til salg, og hvor der dermed er mindre at vælge imellem, øges interessen også tilsvarende for de nye emner, som dukker op på markedet. Set i det perspektiv er tallene også lidt af en øjenåbner. For er man som sælger i tvivl, viser de i hvert fald, at køberne er derude,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”En del af forklaringen er selvfølgelig også, at der er boligkøbere, som har søgt efter bolig allerede inden coronakrisen, og når den rigtige bolig så melder sig, er de også parate til at få afsluttet en handel hurtigt.”

Færre nye boliger til salg i næsten alle kommuner

Det er cirka en måned siden, at regeringen valgte at lukke store dele af landet ned. Det fik flere sælgere på boligmarkedet til at tøve. Og ser vi helt overordnet på den seneste måneds udvikling, er der i 94 af landets 98 kommuner sat færre nye boliger på markedet.

”Men trods nedgangen i antal nye boliger til salg viser statistikken samtidig, at det i næsten alle kommuner er lykkedes at sælge en eller flere af disse nye boliger,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Vi kan se en konkret stigning i antal besøg på Boligsiden, hvor de boliginteresserede ikke kun kigger, men også klikker sig videre til den enkelte bolig hos ejendomsmægleren. Der er tale om en stigning, der bringer os tilbage til det niveau, vi oplevede før coronakrisen. Det vidner om, at interessen for boligmarkedet er steget igen, og når udbuddet fortsat er lavt, og køberne samtidig har færre nye boliger at vælge imellem, øges sandsynligheden også for, at netop den bolig, som en ny sælger sætter på markedet, hurtigt bliver solgt.”

Se udviklingen i antal nye boliger til salg i marts samt antal solgte i kommunerne her.    

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce