Få verdens bedste olivenolie - med rabat
Læsere af Finansbureauet har mulighed for at købe verdens bedste olivenolie - helt frisk - direkte fra producenten - med rabat
Verdens bedste olivenolie bliver produceret på bakkerne nord for Montepulciano i Toscana. Som et helt unikt tilbud har læsere af FinansBureauets Nyhedsmagasin nu igen i år mulighed for at bestille helt frisk olivenolie direkte fra en af områdets førende producenter - danske Agricola Danese.
Skal man have god olivenolie, skal den være frisk. Helt frisk. For allerede fra første dag bliver olivenolien dårligere. Men olivenolierne der sælges i de danske supermarkeder er typisk et sted mellem 2 og 4 år gamle. Og uden at forbrugeren i øvrigt har nogen som helst mulighed for at gennemskue præcist hvor gammel olivenolien er. Loven påbyder ikke oplysninger om høst eller presnings tidspunkt ej heller om oprindelsen, og forbrugerne nøjes med gamle blandingsolier.
Men læsere af FinansBureauet har nu mulighed for at opleve hvordan helt frisk olivenolie i verdensklasse smager. FinansBureauet har lavet en aftale med producenten Agricola Danese fra Montepulciano i Toscana om at 150 flasker helt frisk olivenolie fra indeværende måned reserveres til magasinets læsere. Flasker der normalt rives væk. Og så tilbydes de tilmed til en rabatpris på 675 kr. for seks flasker af 500 ml. (en besparelse på 225 kr.).
Agricola Danese er ikke en hvilken som helst producent, og deres olivenolie er af madekspert og kogebogsforfatter Anna Larsen i Søndagsavisen blevet beskrevet som værende i en klasse for sig. Og undertegnede har aldrig nogensinde smagt en bedre olivenolie end Agricola Danese´s årgang 2011 olivenolie. Agricola Danese er, som navnet antyder, dansk ejet - under ledelse af Helene Schjerbeck, som siden 2007 har produceret olien på basis af 140 oliventræer med bedste beliggenhed på bakkerne nord for Montepulciano. Agricola Danese er tilmeldt Codex og arbejder efter økologiske og Maria Thun’s biodynamiske principper og har opnået certifikat herpå sidste år.
Til en flaske olivenolie bliver der plukket 6-8 kg oliven. Hos Agricola Danese gøres det manuelt for at få de grønneste og bedste oliven (hvor andre producenter blot opsamler de nedfaldne oliven). Det tager en person en time at høste oliven til én enkelt flaske. Når alle oliven er plukket køres de direkte til møllen og koldpresses (kun én gang), og flaskes ufiltreret og bevarer sine naturlige og sunde antioxidanter, aktive polyfenoler, tocoferoler (der reducerer kolesterol), A og E vitaminer og 85 procent umættede fedtsyrer
Olivenolien er ved at blive produceret i disse dage, og er klar til at blive sendt til Danmark i starten af december.
Ønsker man at bestille, kan man gøre det her. Der er reserveret 90 flasker til FinansBureauets læsere, efter først til mølle princippet
Skal man have god olivenolie, skal den være frisk. Helt frisk. For allerede fra første dag bliver olivenolien dårligere. Men olivenolierne der sælges i de danske supermarkeder er typisk et sted mellem 2 og 4 år gamle. Og uden at forbrugeren i øvrigt har nogen som helst mulighed for at gennemskue præcist hvor gammel olivenolien er. Loven påbyder ikke oplysninger om høst eller presnings tidspunkt ej heller om oprindelsen, og forbrugerne nøjes med gamle blandingsolier.
Men læsere af FinansBureauet har nu mulighed for at opleve hvordan helt frisk olivenolie i verdensklasse smager. FinansBureauet har lavet en aftale med producenten Agricola Danese fra Montepulciano i Toscana om at 150 flasker helt frisk olivenolie fra indeværende måned reserveres til magasinets læsere. Flasker der normalt rives væk. Og så tilbydes de tilmed til en rabatpris på 675 kr. for seks flasker af 500 ml. (en besparelse på 225 kr.).
Agricola Danese er ikke en hvilken som helst producent, og deres olivenolie er af madekspert og kogebogsforfatter Anna Larsen i Søndagsavisen blevet beskrevet som værende i en klasse for sig. Og undertegnede har aldrig nogensinde smagt en bedre olivenolie end Agricola Danese´s årgang 2011 olivenolie. Agricola Danese er, som navnet antyder, dansk ejet - under ledelse af Helene Schjerbeck, som siden 2007 har produceret olien på basis af 140 oliventræer med bedste beliggenhed på bakkerne nord for Montepulciano. Agricola Danese er tilmeldt Codex og arbejder efter økologiske og Maria Thun’s biodynamiske principper og har opnået certifikat herpå sidste år.
Til en flaske olivenolie bliver der plukket 6-8 kg oliven. Hos Agricola Danese gøres det manuelt for at få de grønneste og bedste oliven (hvor andre producenter blot opsamler de nedfaldne oliven). Det tager en person en time at høste oliven til én enkelt flaske. Når alle oliven er plukket køres de direkte til møllen og koldpresses (kun én gang), og flaskes ufiltreret og bevarer sine naturlige og sunde antioxidanter, aktive polyfenoler, tocoferoler (der reducerer kolesterol), A og E vitaminer og 85 procent umættede fedtsyrer
Olivenolien er ved at blive produceret i disse dage, og er klar til at blive sendt til Danmark i starten af december.
Ønsker man at bestille, kan man gøre det her. Der er reserveret 90 flasker til FinansBureauets læsere, efter først til mølle princippet