FinansBureauet

Få et andelsboliglån med lave renter

Vi kender alle det med at være på udkig efter en ny bolig. Du får måske endda og drømmer om at få fingrene i en andelsbolig, men føler ikke helt, at pengene er der til det. Så frygt ej, der er en løsning på alt. Du kan eksempelvis tage et andelsboliglån i banken, som kan finansiere købet af boligen. Du kan endda gøre det til en forholdsvis lav rente. Så hvis du gerne vil have det billigste andelsboliglån, så er det med at læse videre her.

 
Hvad er et andelsboliglån? 

Et andelsboliglån er et lån, som du tager i banken for at finansiere dit køb af en andelsbolig -  ofte til en lav rente. Det specielle ved et andelsboliglån er, at boligen stilles som sikkerhed for lånet. Det vil sige, at hvis du ikke kan betale pengene tilbage, så kan banken i sidste ende tage boligen som betaling. Andelsboliglånet har desuden en variable rente, hvor man med tiden afdrager på lånet. Men det er ikke kun når du køber en andelsbolig, at et andelsboliglån er relevant. Du kan nemlig også låne andelsboligens friværdi, og bruge de penge du låner til at renovere eller forbedre boligen på anden vis.


Ting der skal opfyldes, når du optager et andelsboliglån 

Der er en række ting, som skal opfyldes, når du skal låne penge til at finansiere en andelsbolig i banken. Først og fremmest, når du optaget et lån, hvor din andel skal stilles som sikkerhed, så er det vigtigt, at andelsboligforeningens bestyrelse afgiver en erklæring om, at du er godkendt som andelshaver og at du har brugsret til boligen. Det er vigtigt, at få denne erklæring, da banken skal bruge den, når de pantsætter andelsboligen. 

Men det er ikke nok med en erklæring om, at du er godkendt som andelshaver og at du har brugsret til boligen. Du skal nemlig også fremvise en andelsboligudskrift for at lånet kan tinglyses - andelsboligudskriften beviser at du er ejer af andelsboligen. Det sidste du skal have styr på er, at banken skal godkende økonomien i andelsboligforeningen. 


Renten på et andelsboliglån 

Normalt låner man et andelsboliglån med en variable rente, hvilket gør at udbetalingen kan stige eller falde fra måned til måned. Hvis din økonomi ikke kan bære, at afbetalingen stiger i visse måneder, så kan du også optage lånet med en fast rente. Du kan dog få en forholdsvis lav rente på et andelsboliglån. Renten på lånet afhænger dog af, hvor stor risiko banken ser i dig som kunde. Den laveste rente du kan få på et andelsboliglån er 2.5 %. 


Find det billigste andelsboliglån 

Hvis du gerne vil have et andelsboliglån, så går du naturligvis efter det billigste. Inden du går i gang, så er det en god idé at indhente en række tilbud på de forskellige andelsboliglån, så du er sikret det billigste. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du skifte bank til en bank med et bedre tilbud på et andelsboliglån med en lav rente. Så hvis du gerne vil sikre dig at få det billigste andelsboliglån med en lav rente, så er det bare i gang med at indhente tilbud. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt