FinansBureauet

Få en gratis bolig

Kombinationen af lave renter, lave boligpriser og skattefrihed ved udlejning af værelser gør det muligt at bo helt gratis i eget hus eller lejlighed.

Få en gratis bolig
8667 boliger. Så mange ejerboliger er der at vælge mellem landet over, hvor man kan bo helt gratis, blot man er parat til at leje et værelse ud. Det er konsekvensen af lave renter, lave boligpriser og skattefrihed ved udlejning af værelser. Og da boligerne er fordelt over hele landet, er det muligt at bo gratis uanset i hvilken landsdel man gerne vil bo.
 
Skattereglerne tilsiger, at lejer man et værelse ud til 2.000 kr. om måneden, kan man indkassere beløbet helt skattefrit. Og da renteniveauet lige nu er rekordlavt medfører det, at der er ganske mange boliger, hvor den skattefrie lejeindtægt kan finansiere den månedlige nettoydelse, hvis man finansierer boligen med et afdragsfrit flekslån. De fleste ejerboliger, i prisklassen 7-800.000 kr., vil kunne få en nettoydelse på under 2.000 kr. om måneden ved førnævnte finansiering.
 
Ønsker man at finansiere sin bolig med et fastforrentet lån, vil det stadig kunne lade sig gøre at bo gratis ved udlejning af et værelse. Men så er udbuddet af boliger begrænset til 337 i skrivende stund. Har man mod på selv at betale 2.000 kr. i ”husleje”, er der pludselig 5.020 boliger at vælge mellem.
 
Hvis man lejer ud for mere end 2.000 kr. om måneden, svarende til 24.000 kr. om året, skal beløbet (udover de 24.000 kr.) beskattes som kapitalindkomst. I det beløb skal der dog også medregnes hvad der opkræves for eksempelvis varme og el.
 
Selvom skattefriheden kan synes gavmild, så er den faktisk reelt set ikke så stor som tidligere. Den skattefrie bundgrænse er således ikke blevet reguleret siden 2002, hvorimod den skattefrie bundgrænse for sommerhusudlejning senest er blevet reguleret op i 2010. Hvis den skattefrie bundgrænse for udlejning af værelser var blevet indeksreguleret siden 2002, ville den i dag ligge på omkring 28.000 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce