FinansBureauet

Få dobbelt fradrag ved investering i solceller

Ved at benytte den rigtige regnskabsmetode, kan boligejere sikre sig dobbelt fradrag ved installation af solcelleanlæg.

Få dobbelt fradrag ved investering i solceller

Solcelleanlæg har fået et decideret gennembrud det seneste års tid, og det anslås, at der landet over er opført mere end 16.000 af slagsen. En stor del af succesen skyldes de meget gunstige skatteregler. Og en ny afgørelse fra Skatterådet har netop slået fast, at man godt kan få fradrag for håndværkerudgifter, gennem den såkaldte boligjobordning, selvom anlægget er tilsluttet nettet, og ejeren derfor i forvejen direkte eller indirekte har fået fradrag for installationsudgiften.

Afgørelsen fra Skatterådet slår imidlertid også fast, at fradraget for håndværkerudgifterne kun kan ydes, hvis boligejeren benytter den såkaldte skematiske metode (eller standardmetode, som den også kaldes). Benyttes den regnskabsmæssige metode, bortfalder fradraget.

Den regnskabsmæssige metode er ellers meget populær (ikke mindst blandt revisorer) fordi den giver ret til at afskrive på anlægget med 25 procent om året. Til gengæld risikerer man at blive beskattet af genvundne afskrivninger, hvis boligen sælges.

Ved standardmetoden kan man ikke afskrive på anlægget. Der er heller ikke fradrag for udgifter af nogen art. Til gengæld skal man ikke betale skat af de første 7.000 kr. der tjenes (og kun 60 % af indtægterne herover). Det betyder i praksis, at indtægten fra alle almindelige solcelleanlæg vil være skattefri.

Frem til udgangen af 2012 er det muligt at få fradrag for udgifter til håndværkerlønninger til opførelse af solcelleanlæg. Enhver person i husstanden over 18 år kan fratrække 15.000 kr., hvilket også er den udgift til arbejdsløn, der kan forventes ved et normalt anlæg 6 kWp. Da fradraget gives som et ligningsmæssigt fradrag, vil værdien heraf være omkring 5.000 kr. Man får altså reelt set et ekstra tilskud på 5.000 kr. af skattemyndighederne, hvis man vælger standardmetoden til opgørelse af det skattemæssige regnskab, ligesom man slipper for at blive beskattet af eventuelle genvundne afskrivninger ved et senere salg af ejendommen. 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce