FinansBureauet

Få det maksimale ud af din konvertering

Turbulensen på de finansielle markeder er større end nogensinde, og det skaber nogle unikke konverteringsmuligheder. Men det er vigtigt at sikre sig, at konverteringen tjener egne, og ikke realkreditinstituttets, interesser.

Få det maksimale ud af din konvertering

Renten på realkreditlånene falder for tiden i rekordtempo. Og det bevirker, at der hele tiden opstår nye konverteringsmuligheder. Det gælder både for boligejere med fastforrentede lån, som har mulighed for at foretage en traditionel nedkonvertering, og for boligejere med flekslån, som har mulighed for at foretage en såkaldt skrå konvertering, hvor flekslånet skiftes ud med et fastforrentet lån.

Realkreditinstitutterne anbefaler rask væk boligejere at konvertere. Men det er anbefalinger, som skal tages med et gran salt, for låneinstitutterne tjener ganske mange penge hver gang, der bliver omlagt et lån. Og konverterer man for ofte, risikerer man at gå glip af en endnu større konverteringsgevinst, eller at gevinsten bliver spist op af omkostninger.

I stedet for at stole blindt på bankernes og realkreditinstitutternes råd, findes der forskellige redskaber, man kan tage i brug for selv at kunne vurdere økonomien i en konvertering. Et af de mest anvendelige hjælpemidler tilbydes af hjemmesiden www.loansensor.dk , hvor man blandt andet kan lave konsekvensberegninger på ens eget realkreditlån af renteændringer og dagligt holde sig orienteret om økonomien i en eventuel omlægning. Og via hjemmesiden kan man lave simulationsberegninger på, hvad der vil ske med ens lån i tilfælde af fremtidige rentestigninger eller rentefald. Det er således eksempelvis muligt at regne på, hvad der vil ske hvis man konverterer et 5 % fastforrentet obligationslån til et 3 % fastforrentet obligationslån og efterfølgende konverterer tilbage til et 5 % hvis (eller rettere når) renten normaliserer sig igen. En konkret beregning viser, at en boligejer med et lån på 1.750.000 kr. i løbet af 5 år vil kunne tjene omkring 270.000 kr. på en sådan konstruktion. Et ret unikt værktøj som ingen realkreditinstitutter eller banker tilbyder deres kunder.   

Men ligegyldig hvor gode værktøjer og hjælpemidler man har til rådighed, er der intet der slår en god renteprognose, hvis man skal optimere sin konverteringsstrategi. Hvis du ikke mener dig i stand til at vurdere den fremtidige renteudvikling, skal du imidlertid ikke fortvivle – for det er der absolut heller ingen andre der er i stand til, heller ikke banker eller realkreditinstitutter. Og det afholder ikke dem fra at give gode råd om konvertering alligevel.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce