FinansBureauet

Få den bedste start som iværksætter

Hver dag læser vi overskrifter i avisen om nye iværksættervirksomheder, som af den ene eller anden årsag kan revolutionere den måde, vi lever vores hverdag på. Nogle idéer er naturligvis bedre end andre, men det er jo ikke uden grund, at mange iværksættere må dreje nøglen om. Årsagen? Hovedsageligt penge… For selvom det kræver blod, sved og tårer at bevæge sig ind på et dynamisk marked med en masse konkurrenter, så drejer ender de fleste med et nederlag på grund af manglende midler til finansieringen af deres idéer.

Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis behøver at have dybe lommer, når du starter din virksomhed op. For selvom det er klart den ”nemmeste” måde at have pengene i forvejen, så er der også andre veje til at skaffe de nødvendige penge.

Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du kan anskaffe dig pengene til realiseringen af din drøm.

1. Lån pengene – men gør det med omhu

Vi kommer ikke uden om den umiddelbart mest ligetil måde at finansiere et projekt på – nemlig ved at låne pengene. Dette findes der utallige måder at gøre på, og nogle vil selvfølgelig være bedre end andre i netop din situation.

Men når du skal låne penge, så er det vigtigt at du gør det med omtanke og respekt for din personlige økonomi. For selvom din idé er det du brænder for, så kan der være uoverskuelige konsekvenser forbundet med at ind i et projekt med din private økonomi. Dette er naturligvis en smagssag, som også afhænger af din personlige risikovillighed.

Beslutter du dig dog for at låne pengene, så vil det være en fornuftlig idé at benytte platforme som TjekLån for at se, om du har fået det billigste og bedste lån til dit projekt.

2. Få den rette med på holdet

Du har muligvis fået en idé, som du mener, at du er i stand til at føre ud i livet på egen hånd. Som sagt vil det kræve økonomiske midler, som du måske har lånt dig til, og derfor kan du risikere at stå i situationen, hvor du kun har ”one shot”. Og selvom det da ville være fantastisk ikke at skulle dele den potentielle indtjening med nogle, så vil du samtidig også ærgerer dig, hvis idéen slet ikke bliver til noget.

En god idé kan være, at få en eller flere med på vognen – enten mod månedlig løn eller en andel af virksomheden. Dette skyldes, at to hjerner tænker klogere end en, hvormed I i fællesskab kan supplere jeres indbyrdes egenskaber. På denne måde oplever mange at nå målet både hurtigere og mere effektivt.

Dog er det vigtigt, at den eller de, som du inviterer med ind i varmen, brænder ligeså meget for idéen som du gør, og ikke blot ser en måde at score kassen på.


3. Find interesserede investorer som forstår din idé

En tredje mulighed er en blanding af de to første – nemlig at få investorer med ind i billedet. Investorer er vandt til at omgås i iværksættermiljøet, og vil til hver en tid investere i et projekt, som de mener kan føres ud i livet. Der er med andre måder tale om en løsning, som både kan hjælpe dig med at finansierer din idé, og som samtidig kan hjælpe dig med selve idéen i form af sparing – en potentiel investor brænder lige så meget for succes, som du gør.

For at få investorer med ombord, skal man dog have lidt mere at byde på end blot den gode idé. Investorerne skal have fornemmelsen af at du virkelig brænder for det, at du har hundrede procent styr på din idé, og samtidig er i stand til at tage lead på projeket for det meste – investorer har jo mange projekter på en gang. Disse egenskaber er selvfølgelig også personlige egenskaber langt hen af vejen, men der er dog måder, hvorpå du kan hjælpe dig selv.

Førstehåndsindtrykket er det vigtigste, og hvis du er god til storytelling, kan du med få remedier gøre din præsentation af idéen mere livlig, troværdig og spændende.


At starte som iværksætter kræver mod, tillid og hårdt arbejde, og der skal afgjort mere til end ovenstående, hvis du ønsker at blive en succesfuld iværksætter. Men ved at gøre dit forarbejde og være indforstået med, hvad du går ind til, så øger du naturligvis chancen for, at det bliver en succes.

Del