FinansBureauet

Få 7 tips til et sikkert feriehjem: Sådan sikrer du dit hus, mens du er på ferie

Er du bekymret for indbrud, mens du er på ferie? Det kan der være god grund til – i 2018 blev der anmeldt 54.868 indbrud til politiet, ifølge Danmarks Statistik. Men du kan selv gøre rigtig meget for at forhindre indbrud i dit hus. Bauhaus har samlet 7 tips, du nemt selv kan udføre for at sikre dit hus.

1. Gør det svært for tyven
Sørg for at der er indsigt til din bolig, så tyven ikke kan stå helt uforstyrret og bryde ind i en overbegroet baghave. Installer sensorer, så udendørslys tænder ved bevægelse – så sjovt er det heller ikke at bryde ind med spotlight på sig. Husk også at låse skuret, så du ikke selv serverer værktøjet til indbruddet på et sølvfad.

2. Sørg for, at døre vinduer og låse er i orden og kan modstå indbrudsforsøg
Alt for mange har for dårlige låse fx på havedøren og ældgamle beslag på vinduerne, som kan brydes op med en skruetrækker. For, at dørene er låst indefra med en nøgle, så tyven ikke nemt kan komme ud med tyvekosterne.

3. Snyd tyven
Lad en lampe eller en radio være tændt. Efterlad nogle ting i haven og på terrassen, så huset ikke ser forladt ud.

4. Sørg for at gemme værdigenstande af vejen, så de ikke nødvendigvis er synlige udefra. Det er selvfølgelig svært med designerlampen og Børge Mogensen stolene, men pc’er og macbooks skal ikke stå fremme. Og gør dig selv den tjeneste at tage backup af dine familiefotos, så barnedåbsbillederne ikke pludselig er væk.

5. Lav en aftale med naboen – eller med hele kvarteret
Lav en aftale i grundejerforeningen om, at I holder øje med hinandens boliger og rapporterer mistænkelige aktiviteter. Få naboen til at putte affald i skraldespanden, tømme postkassen og måske parkere sin bil i indkørslen. Og ikke mindst – få nogen til at slå græsset, mens I er væk.

6. Køb automatiske tænd- og sluklamper til både ude og inde
Du kan sætte et døgnur til bare 25 kr. til dine lamper, så de tænder og slukker efter de intervaller, du vælger, op til 48 gange i døgnet, eller du kan købe en lampe med indbygget bevægelsessensor i dit lokale Bauhaus.

7. Få en tyverialarm
Udvalget af tyverialarmer er stort, og du kan sikre dit hjem med alt fra en basisalarm til den helt store pakke med videoovervågning, uden- og indendørssirener, bevægelsessensorer og meget mere.
Ekspertisen indenfor alarmer er stor i Bauhaus – tag fat i dit lokale byggevarehus og få hjælp og rådgivning til den bedste tyverisikring af dit hjem. Husk også at sætte mærkater på døre og vinduer om tyverimærkning og alarm, så du afskrækker tyven fra at bryde ind i netop dit hus.

Så er du helt klar til at tage på ferie – og ikke mindst til at komme hjem igen! Rigtig god ferie.


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce