FinansBureauet

Et hus på 140 kvadratmeter koster nu i gennemsnit to millioner kroner

For første gang i Boligsidens historie rammer et hus på 140 kvadratmeter en gennemsnitlig pris på den øvre side af to millioner kroner. Det viser Boligsidens seneste prisstatistik for juni måned.

I juni nåede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse op på 14.316 kroner. Det betyder, at det gennemsnitlige danske hus på 140 kvadratmeter nu koster over to millioner kroner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Prisen på huse i Danmark har ikke været højere i den tid, Boligsiden har lavet prisstatistik. Det vil sige, at kvadratmeterprisen for første gang siden begyndelsen af 2011 rammer to runde millioner kroner, hvilket ifølge Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, er lidt af en milepæl.

”Boligmarkedet har henover det seneste år udviklet sig på en lidt utraditionel måde i den forstand, at prisudviklingen på huse udvikler sig i hastigere tempo end ejerlejlighederne. Ser vi på den procentvise stigning siden 2011, er der fortsat sket mest med priserne på lejlighederne, men der er uden tvivl sket et skifte,” siger hun og fortsætter:

”De voldsomme stigninger i byerne, der er præget af etageejendomme, har fundet vej ud i store dele af parcelhusdanmark, og at vi nu rammer to millioner kroner for 140 kvadratmeter hus, er netop et udtryk for den eftervirkning lejlighedsmarkedet kaster af sig.”

Her får du mest og mindst for pengene

Der er imidlertid fortsat store prisforskelle fra landsdel til landsdel. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse i København ligger i top med 35.197 kroner. Og hovedstadspriserne er dermed et godt stykke over de øvrige dele af landet med en pris på knap fem millioner kroner for 140 kvadratmeter hus.

”Hele hovedstaden, omegnskommunerne, Nordsjælland, men også Østsjælland er attraktive steder at slå sig ned. Den store efterspørgsel ses ganske tydeligt i priserne, når vi sammenligner med resten af landet. Diversiteten i arbejdspladser i københavnsområdet tiltrækker et meget bredt købersegment, hvoraf mange søger uden for byen i pendlerafstand af prismæssige årsager, og det løfter markedet i en bred ring rundt om hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

I seks landsdele er priserne stadig på et niveau, hvor 140 kvadratmeter hus kan fås til under to millioner kroner. Det gælder Fyn, Sydjylland, Nordjylland, Vest- og Sydsjælland, Vestjylland og Bornholm, hvoraf sidstnævnte med en gennemsnitlig pris på 7.930 kroner per kvadratmeter er den landsdel, hvor køberne får absolut mest for pengene.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt