FinansBureauet

Er du pendler? Så betaler du kassen for at køre på arbejde

Mange pendlere i egen bil betaler 200-300 kr. om dagen for at køre på arbejde. Aarhus-Aalborg pendlere betaler på et år, hvad der svarer til en jordomrejse for hele familien, viser en ny analyse udarbejdet af Spar Nord i samarbejde med Bilbasen.

Et skattefradrag for at køre på arbejde, det lyder måske meget godt - men det er beskedent i forhold til de samlede omkostninger ved at have en bil. Dette kan udtrykkes ved TCO (Total Cost of Ownership) udtrykt i kr./km, der tager højde for de fleste bilomkostninger. Det vil sige ejerafgift, forsikring, renteudgifter til billån, brændstofforbrug og ikke mindst værditab (service, dæk, vask og værkstedsbesøg er ikke med). Bilbasen har leveret beregningerne for TCO til Spar Nord og tager udgangspunkt i den gennemsnitlige TCO for hhv. de 10 mest solgte nye og brugte biler i Danmark i 2017.

I og med at fradraget halveres, når den daglige kørsel til og fra arbejde overstiger 120 km, har de pendlere, der holder sig under denne afstand en fordel frem for dem, der kører længere.

Men selv for pendlere, der kun kører 70 km om dagen, er det ikke nogen billig affære at køre alene på arbejde i egen bil. Efter at der er taget højde for den skattemæssige værdi af fradraget (26,6 pct.), så betaler pendleren i en ny bil godt 34.000 kr. på et år.

Pendlere i Ringsted - ifølge Bilbasen byen, hvor billisterne har flest km på tælleren - der drager mod København hver dag og dermed dagligt kører 134 km, betaler på et år efter fradrag godt 64.000 kr. (ny bil) for at køre på arbejde. Knap 300 kr. om dagen.

Jo længere kørsel, desto dyrere bliver det. Pendlere med en afstand som mellem Aarhus og Aalborg (2*117 km) betaler efter fradrag 649 kr. dagligt for at køre på arbejde (ny bil) - og tilbringer i øvrigt, hvad der svarer til 1,23 arbejdsuge i bilen hver måned.

Kilde: Spar Nord

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE