FinansBureauet

Er der flere eller færre huse til salg i din kommune? Tjek det her

Boligsidens nye udbudstal viser et vanligt vinterfald i antallet af huse til salg ved indgangen til februar måned. Men hvordan ser udviklingen ud hos dig? Det kan du tjekke lige her, hvor du også kan se, hvor mange huse der er til salg i din kommune sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

30.307. Så mange huse er det aktuelt til salg i Danmark, viser Boligsidens friske udbudstal gældende for primo februar 2023.

Det er cirka 330 færre huse til salg, end det var tilfældet for en måned siden, og dermed er der sket et fald på én procent i det landsdækkende udbud af villaer og rækkehuse.

Det er anden måned i træk, at udbuddet af huse falder, efter antallet af huse til salg ellers blev øget i store dele af 2022.

”Et månedligt fald i udbuddet af huse på én procent på denne tid af året er ganske normalt og slet ikke usædvanligt set i et historisk perspektiv. Men det interessante er, hvad der kommer til at ske fremadrettet. For vi ser denne udvikling efter et par år, der ikke har været normale, og hvor udbuddet af huse er faldet ganske drastisk til et historisk lavt niveau,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Især i anden halvdel af 2022 så vi en tiltrængt stigning i udbuddet af huse, som der nu er sat en midlertidig stopper for i vintermånederne. Det er naturligt i en årstid, hvor folk skal komme sig ovenpå julen og i gang med det nye år. Derfor bliver det ekstra interessant at følge udviklingen i den kommende tid for at se, om vi kommer til at se den vanlige forårsstigning i udbuddet. For selvom der er kommet flere huse til salg i 2022, ligger det samlede udbud fortsat lavt sammenlignet med tiden inden corona.”

Færre huse til salg i halvdelen af kommunerne

Dykker vi længere ned i tallene og kigger på de lokale tendenser i kommunerne, er der i 56 kommuner tale om, at der ved indgangen til februar er færre huse til salg end for en måned siden.

Til gengæld er billedet tydeligt, når vi sammenligner det nuværende udbud af huse med samme tidspunkt sidste år. For i den forbindelse har hele 94 kommuner flere huse til salg nu.

”Vi kom fra et meget lavt udbud sidste år, og derfor har stort set alle kommuner også oplevet, at der er kommet flere til-salg-skilte frem i lokalområdet i forhold til sidste år. Men når det er sagt, er der flere steder fortsat tale om et lavt udbud, sammenlignet med tiden inden husene næsten blev revet væk under corona,” siger Birgit Daetz.

Er du på udkig efter et nyt hus, eller vil du sælge, kan du herunder se, hvordan udbuddet af huse har udviklet sig lokalt i kommunerne den seneste måned samt det seneste år.

Se udviklingen i udbuddet af huse i alle kommuner her hos Boligsiden. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce