FinansBureauet

En tandlægeregning kan trække tænder ud

Det er en dyr fornøjelse, at tage plads i tandlægestolen i Danmark. Derfor vælger flere og flere, at søge udenfor landets grænser, når der skal repareres på gebisset. Det er billigere, men spørgsmålet er, om det nu også er en god idé?

En tandlægeregning kan trække tænder ud

Der er forskel på implantater og tandregulering

Hvorvidt det kan betale sig, at få ordnet bisserne i udlandet, afhænger i høj grad af hvilket arbejde, der skal udføres. Det er klart, at et længerevarende tandlægeforløb som f.eks. en tandregulering, kræver flere besøg i stolen, end hvis der er tale om, at der skal indføres et eller flere implantater.

Vi har talt med Tandlægerne Brønshøj Torv, der er blandt de førende i Danmark, når det gælder tandregulering. Her bliver man ofte spurgt ind til, om det vil kunne betale sig, at få foretaget tandregulering i udlandet.

”Som udgangspunkt er det billigere i udlandet, men det er udelukkende når man ser på selve tandlægeregningen. Derudover skal man jo indregne rejse, transport og ofte også ophold. Dermed bliver den samlede regning ofte dyrere, end hvis man får behandlingen herhjemme. Ydermere skal man huske, at en tandregulering kræver mere end blot et enkelt besøg i stolen, hvorfor det vil være behæftet med en del rejser, og så bliver det meget hurtigt en meget dyr fornøjelse.”

Et spørgsmål om tryghed

Mange danskere – cirka 4 ud af 10 – lider af odontofobi, eller hvad vi til daglig blot kalder tandlægeskræk. For disse knap 40 % af den voksne danske befolkning, er det at gå til tandlægen ikke nogen rar oplevelse. Og det handler i høj grad om, at man ikke føler sig tryg. I disse tilfælde er tandlægebehandling i udlandet ikke anbefalelsesværdig, da der er en sprogbarriere, og det derfor kan være vanskeligt, at udtrykke sin bekymring overfor den pågældende tandlæge.

Ydermere skal man holde sig for øje, at det kan være vanskeligt at klage over behandlinger, der er foretaget i udlandet. Hvis ikke man er tilfreds med sin behandling, eller på anden måde mener, at den har været udenfor de aftalte rammer, kan man selvfølgelig klage, men det er ikke nødvendigvis nogen nem procedure, og afhænger af mange faktorer. Du kan få hjælp til at klage over din udenlandske tandlægebehandling hos Forbruger Europa. Det er gratis, men ikke nødvendigvis simpelt.

Stigning i antallet af tandreguleringer

Hos Tandlægerne Brønshøj Torv er man ikke så bekymret for, at kunderne flygter til udlandet. Her oplever man nemlig en stigning i antallet af patienter, der ønsker at få foretaget tandregulering, hvilket er et af klinikkens specialer.

Ved hjælp af en relativt ny usynlig bøjle, der kaldes ”Invisalign”, kan der foretages tandregulering uden brug af ”togskinner”, som de færreste har et godt forhold til. Invisalign er praktisk talt usynlig, og fungerer som en aftagelig bøjle, der skal skiftes X antal gange i løbet af tandreguleringsprocessen. Alt afhængigt af hvor meget tænderne skal reguleres. En behandling med Invisalign koster cirka et sted mellem 20- og 36.000 kr. alt afhængigt af, om der er tale om et kort eller længerevarende forløb.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce