FinansBureauet

En guide til betting på motorsport

Motorsport dækker over en bred kategori af tilbagevende konkurrencer og stævner inden for sportsgrene med to- og firehjulede motorkøretøjer. Selvom der er tale om en niche set i forhold til populære sportsgrene som fodbold, tennis og basketball, er motorsport stadig ekstremt populært blandt mange mennesker rundt om i verden og herhjemme.

 

Ligesom med fodbold og andre sportsgrene, så er motorsport også forbundet med betting. Man kan nemlig spille på udfaldene af de forskellige løb året rundt. Har du interesse for motorsport, eller virker betting inden for motorsport, som noget du kunne få interesse for, ser vi nærmere på fænomenet i denne artikel. Vi belyser her de vigtigste aspekter, som man bør overveje, inden man starter, og når man er kommet godt i gang.

 

 

Motorsport er mange ting - men hold dig til din niche

 

For dem, der ikke er inde i motorsport, kunne begrebet i sig selv lyde som noget, der blot omhandler eksempelvis Formel 1. Alle kender til Formel 1-løbene, som afholdes året rundt på diverse baner rundt om i verden. Men sportsgrenen er mere end bare det. Tager man et kig på udbuddet af odds inden for motorsports, vil man hurtigt erfare, at det inkluderer alt lige fra Formel 1 og Formel 2-løb, til diverse rally løb og flere forskellige motorcykelløb.

 

Hvis man skulle gabe over samtlige motorsport-løb i verden, så ville man aldrig kunne skabe sig det fornødne overblik i forbindelse med betting. Det er derfor altid en rigtig god idé at fokusere på et særligt område inden for en sportsgren. Et område man har kendskab til eller et område, som man vælger at gå i dybden med.

 

Man bliver kun ekspert på et område, hvis det er afgrænset og ikke rummer for megen information. Det bedste råd, man kan give en person, der ønsker at prøve kræfter med motorsport er derfor at finde sin egen lille niche, som man kan blive ekspert på. Det kunne meget vel være Formel 1, men det kunne også lige så godt være et særligt motorcykelløb eller rallyløb.

 

Læs aviser og blade

 

Er du ikke voldsomt inde i tingene, så sørg for at blive det. Hvis der skal skabes succes i betting, så handler det fremfor alt om at tilegne sig viden på området. Aviser og magasiner er oplagte steder at gå i dybden med emnet. Læs alt hvad du kan i diverse sportsnyheder om den pågældende sportsgren, og find alt hvad du kan af særlige online blade og aviser, der går i dybden med netop din niche-sportsgren indenfor motorsport. Der findes mange gratis magasiner, som leverer fantastisk info. Præcist som når man investerer i aktier eller bolig, handler det også om at sætte sig godt ind i tingene, når man investerer sine penge i betting.

 

Find podcasts og radioprogrammer

 

Udover aviser og blade, så vil man også ofte kunne finde forskellige podcasts og radioprogrammer, der tager motorsport-genren op. Podcasts er ofte gratis, så det er bare med at gå på opdagelse i det globale online arkiv og finde de bedste motorsport-podcasts på markedet. Podcasts er geniale fordi man kan høre dem overalt. Mange lytter til podcasts når de løber, og det kan du naturligvis også. I stedet for at lytte til endnu en true crime podcast, kunne du passende høre ugens afsnit af en motorsport-podcast og blive klogere på emnet.

 

Få styr på dine indsatser og overordnede strategi

 

En af de absolut vigtigste ting ved betting er money management. Det fine engelske begreb dækker ganske enkelt over en stram disciplin, der har med dine indsatser og spil at gøre. For at gå mere strategisk og professionelt til værks i betting bør man spille ud fra et særligt system. Man skal aldrig spille for alt, hvad man har, og man skal kun spille for det, man kan tåle at tabe. Sørg for at have klarlagt, hvad din bankroll (samlede pengebeholdning) er til spil, og spil derefter strategisk med fastsatte summer. En god tommelfingerregel er, at man aldrig spiller mere end 5 % af hele sin bankroll på et væddemål. Og 5 % er endda højt sat. Denne sum bør kun placeres på særligt gode spil.

 

 

Bevar roen og hold hovedet koldt

 

Udover money management er disciplin og snusfornuft også vigtige evner at have med i sin betting. Du skal holde dig til din strategi og overholde de aftaler, du har lavet med dig selv. Du skal aldrig jagte gevinster, hvis du eksempelvis har tabt over flere omgange. Når du først begynder at spille for at vinde tabte penge tilbage, så er du ude på et skråplan. Hold fast i dine satser og vig aldrig fra din oprindelige plan.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce