FinansBureauet

Ejerlejligheder giver højere afkast end både aktier og guld

Ejerlejligheder har givet højere afkast end både aktier, guld og investeringsvine gennem de seneste tre år. Det viser undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne.

Det er hverken aktier, guld eller investeringsvine, der har været genvejen til de højeste afkast de seneste tre år, men derimod ejerlejligheder. Det er konklusionen af en undersøgelse, som RealMæglerne og BoligOne har foretaget.

Hvor en investering i danske OMX C25 aktier har givet et negativt afkast på to procent de seneste tre år, har en investering i guld kastet et pænt afkast på 15 procent af sig. Med et afkast på 21 procent har investeringsvine været en endnu mere givtig investering.

Men det overgås af afkastet på danske ejerlejligheder. Ifølge tal fra boligsiden.dk er prisen på ejerlejligheder steget med 23 procent i perioden fra december 2015 til december 2018, mens prisen på villaer og rækkehuse er steget med hæderlige 13 procent.

”Det er et ganske imponerende afkast danske ejerboliger har kunnet fremvise de seneste år. Ikke mindst i lyset af, at afkastet er skabt på trods af en høj årlig løbende beskatning. Noget som eksempelvis vininvestorerne ikke er bebyrdede med”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne og BoligOne.

Det danske aktiemarked har haft en periode med stilstand de seneste tre år, men det er efter en forudgående periode med kraftige stigninger. Guld har haft en mere jævn prisudvikling de seneste tre år, men prisen ligger dog lavere end eksempelvis for seks år siden. Markedet for investeringsvine har gennem en længere årrække gennemlevet en positiv prisudvikling, primært domineret af Bordeaux vine.     

Historiske afkast er dog naturligvis ingen garanti for fremtidige afkast. Og spørgsmålet er derfor hvad man kan forvente de kommende år. ”Vi vil afholde fra at forudsige udviklingen for aktier, guld og investeringsvine de kommende tre år. Men hvad angår boligmarkedet generelt, og ikke mindst ejerlejligheder, forventer vi ikke, at de kommende tre år vil kaste samme prisstigninger af sig som de foregående tre år. Boligmarkedet bliver frem til år 2021 på urimelig vis holdt som gidsel af den skattemæssige usikkerhed i forbindelse med de kommende ejendomsvurderinger og nye beskatningssystem. Det vil ikke kunne undgå at lægge en dæmper på prisudviklingen på ikke mindst markedet for ejerlejligheder i de større byer”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne og BoligOne.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce