FinansBureauet

Ejerlejligheder billigere end kollegieværelser

Ejerlejligheder har overhalet kollegielejligheder indenom og er nu ofte billigere

freedigitalphotos/somethos - Ejerlejligheder billigere end kollegieværelser freedigitalphotos/somethos
Om ganske kort tid optages tusindvis af unge på videregående uddannelser rundt om i landet, og det betyder pres på landets kollegier, som oftest meget hurtigt må melde alt udsolgt.

Et oplagt alternativ vil da være at kigge på markedet for ejerlejligheder. For selvom priserne på ejerlejligheder så småt er begyndt at stige igen mange steder i landet, bevirker de lave finansieringsomkostninger, at ejerlejligheder er fuldt ud konkurrencedygtige med tilsvarende kollegielejligheder målt på månedlig ydelse. Og det vel at mærke uden at lejlighederne købes som forældrekøb.

"Hvor den faldende rente har bevirket, at ejerlejligheder er blevet væsentligt billigere at sidde i gennem de seneste mange år, har prisudviklingen på kollegieværelser og lejligheder været den stik modsatte. Og det har medført, at ejerlejligheder i dag ofte er en ligeså billig boligform for studerende", fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Det er forholdsvis nemt at finde ejerlejligheder i de mindre studiebyer som koster mindre end tilsvarende kollegielejligheder. Og selv i de større studiebyer som København og Århus lader det sig gøre.

Et eksempel: En toværelses kollegielejlighed på 49 kvm på Svane Kollegiet på Skejbygårdsvej i Århus forstaden Risskov koster godt 4500 kr. om måneden. Længere nede af samme gade er det muligt at købe en toværelses lejlighed på 49 kvm i et ejerlejlighedskompleks til en månedlig nettoydelse med et fastforrentet afdragsfrit lån på omkring 3500 kr., svarende til en besparelse på omkring 1000 kr. om måneden. En besparelse, som akkumuleret over en helt studie, kompenserer for handelsomkostningerne ved køb/salg af ejerlejligheden.

Ofte vil den studerende nøjes med en etværelses kollegielejlighed, som regel uden eget køkken. Men hvis den studerende slår sig sammen med en medstuderende om en toværelses ejerlejlighed, vil den månedlige nettoydelse også sagtens kunne konkurrere med huslejen for kollegieværelset. På førnævnte Svane Kollegiet koster billigste etværelses kollegielejlighed godt 3.000 kr. om måneden, mens den månedlige ydelse på førnævnte toværelses ejerlejlighed vil ligge på omkring 1750 kr. pr. beboer, hvis to studerende deler lejligheden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce