FinansBureauet

Ejerboliger bedre investering end aktier

Set over de sidste 10 år, har ejerboliger været en bedre investering end aktier, viser ny undersøgelse.

Ejerboliger bedre investering end aktier

Markedet for ejerboliger har det ikke for godt for tiden. Og aktiemarkedet har også fået sig nogle gevaldige skrammer på det seneste. Men kigger man på bolig- og aktiemarkedet over en 10 årig horisont, ser det faktisk ganske fornuftigt ud. Både for ejerboliger og for aktier. Det viser en undersøgelse som ejendomsmæglerkæden RealMæglerne Holding A/S har offentliggjort, på baggrund af materiale fra boligsiden.dk.

Men selv om både boliger og aktier har givet et positivt afkast, så viser undersøgelsen fra RealMæglerne, at på trods af diverse boligkriser har ejerboliger været en bedre investering end aktier gennem de seneste 10 år. Mens C20 indekset over de 20 største aktier på Københavns Fondsbørs er steget med 38 procent de sidste 10 år, er de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer, ejerlejligheder og fritidshuse steget med henholdsvis 58, 68 og 135 procent.

\"Vi kan se på tallene, at der er et vist sammenfald mellem udviklingen på aktiemarkedet og boligmarkedet. Men udsvingene på aktiemarkedet er langt større end på boligmarkedet, og generelt er ejerboligerne langt bedre til at holde på værdien - også i krisetider\", fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Undersøgelsens resultat falder i tråd med en stor undersøgelse fra Realkredit Danmark, der for nogle år tilbage konkluderede, at ved en tidshorisont på 15 år kan der ikke påvises en eneste periode i danmarkshistorien med negative boligpriser. På grund af den nuværende boligkrise vil der være nogle boligejere, der har købt bolig indenfor de seneste år, der på nuværende tidspunkt vil være teknisk insolvente. Men historikken viser altså, at ejerboliger, ved en tilstrækkelig lang tidshorisont, er en god investering, der tilmed giver et løbende afkast i form af tag over hovedet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce