FinansBureauet

Efter flere uger på lavt blus: Boligsalget steg i sidste uge

I sidste uge skete der en ændring i såvel antallet af solgte boliger som antal nye boliger til salg. I begge tilfælde er der tale om en stigning efter flere uger med et lavt niveau under corona.

Boligsiden har siden den første uge med delvis nedlukning af Danmark gjort status på boligmarkedet på ugebasis. Og efter en umiddelbar nedgang i antal solgte boliger samt nye boliger til salg, skete der i sidste uge en ændring.

Boligsidens nye tal for uge 17 viser nemlig, at der er sket en stigning i det samlede boligsalg, så det nu ligger 13 procent over det gennemsnitlige salg for samme uge i årene 2015-2019. Det sker efter flere uger, hvor der ellers har været tale om et fald i antal solgte boliger.

”Det er endnu alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt kurven er knækket. Men det er i hvert fald positivt, at vi ser en væsentlig stigning i antal solgte. Og det mest bemærkelsesværdige er, at salget af ejerlejligheder steg så kraftigt i sidste uge efter fem uger på meget lavt blus. Der er vel at mærke tale om en stigning i salget på 56 procent i uge 17 sammenlignet med ugen før,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Sommerhusene går som varmt brød

Ser vi nærmere på de enkelte boligtyper, er der tale om, at salget af sommerhuse i uge 17 lå hele 93 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019, imens salget af villaer lå otte procent over gennemsnittet. Ligeledes ligger salget af rækkehuse nu igen også over gennemsnittet for tidligere år.

”Der blev i uge 17 solgt 347 sommerhuse, hvilket er det højeste antal solgte på en uge siden januar 2015. Og både salget af villaer og rækkehuse har indhentet det forsømte og ligger nu over gennemsnittet for de tidligere år. Så går man med salgstanker, er lige nu et godt tidspunkt at sætte til salg på,” siger Birgit Daetz.

Selvom salget af ejerlejligheder steg i sidste uge, ligger salget af ejerlejligheder fortsat lavere end gennemsnittet for de tidligere år. Konkret 13 procent lavere i uge 17. Men det skal ses i forhold til, at salget af ejerlejligheder i ugerne 12-18 har ligget mellem 42 og 51 procent under gennemsnittet.

Flere nye boliger på markedet                                                                                                                                                       

I flere uger har køberne ellers haft mindre at vælge imellem, da antallet af nye boliger til salg har været faldende. Men også her er der i sidste uge sket en ændring.

I uge 17 blev der nemlig sat lidt over 2.000 nye boliger til salg, hvilket er cirka 500 mere end det var tilfældet i ugen før. Dermed nærmer niveauet sig nu gennemsnittet for tidligere år, idet det nu ligger fem procent lavere. Til sammenligning lå antallet af nye boliger til salg 45 procent under gennemsnittet for tidligere år i uge 16.

”Det betyder dog ikke, at køberne nu har fået flere boliger at vælge imellem. For i takt med, at der i samme uge er sket en stigning i antal solgte boliger, ligger det samlede udbud af boliger fortsat på et meget lavt niveau,” forklarer Birgit Daetz.

Det er alle boligtyper, der bidrager til fremgangen i antal nye boliger til salg. Se tal og statistik på Boligsiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce