FinansBureauet

Disse danske byer hungrer efter forbrugslån

Undrer du dig over, hvor din kammerat eller nabo får sine penge fra? Ny undersøgelse viser, hvilke byer der ønsker flest forbrugslån.

Der er kæmpe forskel på, hvor de lånehungrende danskere bor. Det viser en ny undersøgelse, som sammenligningstjenesten, Mikonomi.dk, har foretaget. Om undersøgelsen fortæller medstifter af Mikonomi.dk, Martin Jørgensen

- Som et samfundsoplysende medie som os, er det ganske interessant at se, hvor danskerne ytrer de største ønsker om forbrugslån og således nok mangler penge. Vi er jo ikke sociologer eller samfundsøkonomer, men der må formodes at være en sammenhæng mellem byerne og antallet af forbrugslån, forklarer han til Mikonomis hjemmeside.

Haderslev er låneby nummer 1

Undersøgelsen, som bygger på cirka 200.000 respondenter i Danmarks 50 største byer, viser, at indbyggerne i Haderslev sender den sønderjyske by ind på en førsteplads over de byer, hvor indbyggerne ønsker flest lån.

Således viser analysen fra Mikonomi.dk, at 8,1 % af Haderslevs indbyggere siden 1. januar 2015 har undersøgt mulighederne for lån til forbrug. Det svarer til hver 12. indbygger. På andenpladsen ligger Nykøbing Falster, hvor 7,6 % af indbyggerne har undersøgt lånemulighederne til forbrug.

Den by, der er mindst interesseret i forbrugslån, er Ølstykke/Stenløse, hvor 0,5 % af indbyggerne har undersøgt mulighederne for lån. I Danmarks største byer, København og Århus, ligger den procentvise indbyggerandel på henholdsvis 5,0 % og 5,3 %.

Sønderjylland indtager flere topplaceringer

Udover Haderslev, som indtager førstepladsen, figurerer også en anden sønderjysk by, Aabenraa, i toppen af listen.  6,8 % af indbyggerne i Aabenraa har været interesseret i forbrugslån, hvorfor byen lander på en femteplads. På niendepladsen ligger Sønderborg, hvor 5,6 % af indbyggerne søger efter forbrugslån.  

I top 20 finder man også byer som Nakskov, Aalborg, Slagelse, Roskilde og Odense.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce