FinansBureauet

Dine gamle gadgets er guld værd

Der har længe været et marked for køb og salg af alverdens ting og sager. Men udover Den Blå Avis, Gul og Gratis, loppemarkeder og lignende, er markedet nu også beriget med firmaer, der køber og sælger dine brugte ejendele.

Brugte iPhones er en ualmindeligt god idé

En af de største kommercielle succeshistorier fra nyere tid, er firmaet ”Brugte iPhones.dk”, der – som navnet så smukt indikerer – lever af køb og salg af – ja, du har gættet det – brugte iPhones. Det er dog ikke hele sandheden, da firmaet også sælger andre brugte mobiltelefoner end lige iPhones, men det er på Apple fronten, at firmaet har haft ubetinget mest succes.

Konceptet er egentlig relativt simpelt. Firmaet opkøber brugte mobiltelefoner, reparerer dem og sælger dem videre med en lille fortjeneste. Det er en fin forretningsidé, fordi firmaet sælger telefonerne med 2 års reklamationsret. Den ret har du ikke nødvendigvis, hvis du køber brugte iPhones via f.eks. Den Blå Avis, da det er nogle andre regler i købeloven der gør sig gældende, når man foretager køb og salg af (og som) privatperson.

En mobiltelefon – og i særdeleshed smartphones – er en relativt dyr investering. Det er, for de flestes vedkommende, ikke noget, man bare lige går ud og køber. Der ligger ofte nøje overvejelse til grund for køb af telefon, og med priser på mange tusinde kroner, er det ikke så underligt endda. Men selvom det er dyrt, har mange af os alligevel et ønske om, at vores telefon og andre elektroniske gadgets, skal være den nyeste model.

Dermed kan konceptet om brugte iPhones måske virke uinteressant, men i og med, at du både kan købe og sælge telefoner, er det lige pludselig en nem måde, at sikre sig opdateret mobil hardware. Hvis du alligevel skifter telefon hvert år – eller måske endda oftere end det – er konceptet helt genialt, fordi du stadig får en (for dig, i hvert fald) ny telefon, men til en reduceret pris. Vi har i hvert fald svært ved at se ulemperne.

Brugte biler er jo helt normalt, så hvorfor ikke også brugt elektronik?

Når man tænker over det, er det egentlig spøjst, at konceptet om brugte iPhones ikke har været realiseret tidligere. Hvis vi f.eks. ser på markedet for brugte biler, er det jo også et område, der handler med potentielt dyre varer, men som er brugte. Her får du også ofte en reklamationsret, og når du køber brugt bil er den allerede faldet i værdi – også selvom at den næsten ikke har nogen kilometer på samvittigheden.

At brugtbilsmarkedet er større end mobilens ditto, skyldes sikkert at en bil dog trods alt er en større investering, end en mobiltelefon er. Men med priser på mobiltelefoner på op mod 7000 kr., er det ikke en helt uvæsentlig investering. Specielt ikke når man tager i forbehold hvor lang tid man typisk har en telefon i forhold til hvor ofte man skifter bil.

Hvad bliver det næste?

Hvad tror du kunne blive en fremtidig succes på markedet for køb og salg af brugte varer?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce