FinansBureauet

Diesel nærmer sig benzinpriser

Når man skal købe en ny bil, er et af de store spørgsmål ofte, om det skal være benzin eller diesel. Det har nemlig altid været et nødvendigt spørgsmål at stille, da besparelsen kan være rigtig stor, hvis man kører mange km. om året.

Diesel har nemlig altid været væsentligt billigere end benzin, når der skulle tankes på tankstationen, men nu er det måske ved at vende. Finans.dk har trukket tal for Circle K, og her viser det sig, at prisforskellen mellem benzin og diesel er mindre end nogensinde før.

Tirsdag den 20. november er forskellen blot 0.6 kr. i forskel på 1 liter benzin og 1 liter diesel. Det samme skulle også gøre sig gældende for listeprisen. Hvis man vil finde et lignende tidspunkt, hvor benzin og diesel har været så tæt på hinanden, så skal vi helt tilbage til den 6. december 2011. Det viser tallene fra Circle K ifølge Finans.

I løbet af de seneste år har der typisk været en prisforskel på mellem 1.5 -2 kr. pr. liter.

Hos Circle K fortæller Peter Rasmussen, der er brændstofdirektør og olieekspert, at det er helt normalt, at forskellen med benzin og diesel er mindre om vinteren, men alligevel ikke så lille, som den er nu.
”Den nuværende forskel på 60 øre er meget markant. Normalt er prisforskellen mellem benzin og diesel mindre om vinteren end i sommeren, men lige nu er den endnu mindre end normalt,” fortæller Peter Rasmussen.

Bør man købe dieselbiler?

En snak der er meget oppe i tiden er om hvorvidt, man bør investere i en dieselbil, når man skal have et nyt køretøj. Hvis man blot skal bruge en bil på den korte bane, så er der umiddelbart ingen slinger i valsen, men på længere sigt kan det være en dum ide.

Det skyldes blandt andet, at man med tiden ikke vil blive overrasket, hvis prisen på diesel kommer til at overhale prisen på benzin.

”På lang sigt kan man godt fundere over, om elbilerne vil gøre sådan, at prisen på benzin vil blive lavere, mens diesel bliver dyrere. Simpelthen fordi der ikke er en fundet en elløsning på den tunge transport, som typisk gør brug af diesel,” lyder det fra Peter Rasmussen.

Samtidig begynder man at se mere negativt på dieselbiler, og det betyder, at de kommer til at blive forbudt flere steder. I Tyskland er der allerede steder, hvor du ikke må køre med dieselbiler og i 2030 forventes det, at man ikke længere kan købe dieselbiler i Danmark.

Hvis du står med tankerne om at skulle købe bil, uanset om det er diesel eller benzin, så skal du hvert fald gøre dig en del overvejelser. Det samme bør du gøre med din økonomi. Har du brug for et lån for at realisere din bildrøm, så læs mere her.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt