FinansBureauet

Det skal du vide, når du overvejer et forbrugslån

Et forbrugslån er, som ordet antyder, et lån, der skal finansiere forbrug af forskellig art. Forbrugslån kan umiddelbart lyde som en dårlig ide, men det er de ikke nødvendigvis. Når du optager et lån og også et forbrugslån, afhænger det altid af, om din økonomi kan bære det lån, du er ved at optage. Et forbrugslån er aldrig gratis eller billigt, men hvis din økonomi er sund og stabil, bør du ikke nødvendigvis bekymre dig synderlig meget om at optage et mindre forbrugslån til det, du mangler eller har lyst til. Der er dog nogle ting, du bør vide, inden du optager et forbrugslån. Du kan se samlet liste med forbrugslån her

Et lån til det du har lyst til 

Et forbrugslån er et lån, du kan bruge til lige præcis det, du har lyst til. Men måske er der mere fornuftige årsager til at optage et forbrugslån end andre årsager. Det er helt 100 procent op til dig selv at vurdere, om det, du vil optage et forbrugslån til, er en fornuftig årsag. Nogle vælger at optage et forbrugslån til rejser og fornøjelser, hvilket mange vil synes er en mindre fornuftig årsag til at optage et forbrugslån, mens det kan være mere fornuftigt at spare op til netop dette. Regninger og uforudsete udgifter er derimod en årsag til at optage et forbrugslån, som mange ser som en plausibel årsag. Hvis du overvejer at optage et forbrugslån, skal du optage det til det, du har lyst til eller mangler. Du bør dog vide, at der altid er omkostninger forbundet med et forbrugslån, hvorfor det altid er en bedre og billigere løsning at spare op eller låne pengene privat, hvor du kan slippe uden om renter og gebyrer. 

Rente og gebyrer 

Når du optager et forbrugslån, skal du vide, at der er en rente og gebyrer, der løber på lånet. Et forbrugslån betales over en bestemt tidsperiode, hvor der i hele perioden løber renter på lånet hver måned. Du bør derfor altid være meget opmærksom på, hvilken rente der løber på det lån, du er ved at optage. Renten og andre gebyrer kan have stor betydning for, om det er et billigt eller dyrt lån, du optager. Udover renten og eventuelle gebyrer, skal du også være opmærksom på, hvor lang tilbagebetalingstid du har ved det pågældende lån. Det er vigtigt, at du har økonomi til at kunne betale lånet tilbage inden for de rammer, der er fastsat af långiver. 

En stabil og sund økonomi 

Du bør kun optage et lån af hvilken som helst art, hvis du har en stabil og sund økonomi. Det gør nemlig, at du kan overholde de betingelser, der er sat for det forbrugslån, du optager. Når du har en sund og stabil økonomi, er der umiddelbart heller ikke noget i vejen for, at du kan optage et forbrugslån af større eller mindre grad. Hvis du mangler penge til en uforudset regning eller en rejse, du virkelig drømmer om, kan du optage et forbrugslån, hvis du har en god økonomi, der kan holde til, at du i en periode skal betale det tilbage igen.

Hvis ikke du har en sund og ikke mindst stabil økonomi, bør du overveje, om du skal vente lidt med det, du drømmer om og i stedet spare pengene op over den tid, det vil kræve. Derudover er det altid en billigere og måske også bedre løsning at optage et lån privat, da du i de fleste tilfælde kan komme uden om gebyrer og renter, hvilket kun kan skabe en mere sund økonomi, end når du optager et forbrugslån. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt