FinansBureauet

Det sæsonkorrigerede udbud af boliger falder

På papiret ser det ud til, at boligudbuddet stiger igen. Men når man tager højde for de naturlige sæsonudsving, er der reelt tale om endnu et fald. Det viser analyse fra Nykredit

Det sæsonkorrigerede udbud af boliger falder

Boligudbuddet har været stærkt faldende igennem de seneste mange måneder. Derfor kommer det måske umiddelbart som en overraskelse, at de netop offentliggjorte tal fra Realkreditrådet viser, at udbuddet af huse, lejligheder og fritidshuse steg med godt 1.100 enheder fra marts til februar. Men også kun umiddelbart. For tallet tager ikke højde for, boligudbuddet traditionelt altid stiger i marts måned. Således er udbuddet i marts måned gennemsnitligt steget med cirka 1.300 boliger over de sidste otte år. Og ifølge beregninger fra Nykredit, så er der reelt tale om et fald i udbuddet på 1.070 boliger, når man korrigerer for denne sæsoneffekt.

Foråret er traditionelt en tid, hvor boligmarkedet øger tempoet, efter at have ligget i dvale vinteren over. Og fordi handelsaktiviteten traditionelt stiger om foråret, stiger udbuddet også. Og Nykredit vurderer, at de seneste tal fra Realkreditrådet understøtter deres formodning om, at huspriserne på landsplan stabiliseres i løbet af 2. kvartal 2012.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce