FinansBureauet

Det kan du bruge din lønforhøjelse på

Denne artikel indeholder annonceret indhold 

Har du forhandlet dig til en kærkommen lønforhøjelse, eller har du fået penge tilbage i skat? Så kan det være en god ide at finde ud af, hvad du skal bruge dem på. Ekstra luft i budgettet er en glædelig gevinst for alle, men hvis du spenderer dem rigtigt, kan du få endnu mere valuta for pengene.

Forsød tilværelsen

Bliver du begunstiget med ekstra penge, kan det være fristende at komme ud at bruge dem. Og det kan da sagtens være en god ide, for man skal også have lov til at være en livsnyder af og til. Om du bruger dem på den nyeste Louis Vuitton-taske, på en afslappende aften med online casino, en ny kaffemaskine eller en ferie er ligegyldigt – bare det er noget, der har værdi for dig.

Investér pengene

Ellers vil det fornuftige valg være at investere pengene, for det kan give dig et større afkast på længere sigt. Men hvad skal du investere i? Det kan du eventuelt diskutere med en fagperson eller din bankrådgiver, men brancher som medicin, IT og teknologi er nogle af dem, der har været i fremgang. Hvis du vælger at investere, så spred investeringen ud, så du ikke satser alt på én hest. Når du investerer i en solid branche, vil du opleve afkast på den lange bane, som vil gøre dig rigere.

Byg om eller til

Det kan også være, at dit hus eller sommerhus har brug for en opfriskning. Har du længe gået med planer om et byggeprojekt, kan det være, at det er nu, du skal starte. Byggeprojekter kan være dyre, men de er også en langtidsinvestering – for eksempel hvis der er tale om et nyt tag, ny isolering eller en ny tilbygning. Går du i flyttetanker, kan forbedringerne også være med til at hæve værdien af dit hus.

Køb nyt

Har du længe kæmpet med den gamle spand i garagen, kan det være, at du burde investere i en ny bil, cykel eller scooter. Transportmidlerne forhøjer ikke din økonomiske status som sådan, men de kan gøre det lettere og mere sikkert at komme rundt. Eller måske du mangler nogle apparater eller produkter, der gør livet lettere – for eksempel en ny computer, tablet, ovn, opvarmningskilde eller køleskab. Handler du miljøvenligt, vil der være penge at spare på den lange bane.

Sådan kan du bruge din lønforhøjelse - i korte træk

Her får du det hurtige overblik over, hvad du kan bruge dine ekstra penge på:

  • Forsød tilværelsen med noget, du godt kan lide
  • Invester pengene, og få et langtidsafkast
  • Byg om eller til, og forøg boligens værdi
  • Køb nye apparater eller produkter, der gør dagligdagen lettere
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE