FinansBureauet

Det er godt at være feriehusejer

Det er godt at være feriehusejer, det viser nye tal fra Danmarks Statistik her til morgen. Siden 2012 er antallet af overnatninger i danske feriehuse steget år efter år, og januar-måned har igen lagt stærkt ud med 502.785 personovernatninger, hvilket er en stigning på 8,53 pct. sammenlignet med samme måned i fjor.

Den opadgående trend for feriehusudlejning fortsætter også, når vi ser på bookede hus-uger for det kommende år. Der er således allerede booket 314.544 husuger resten af året, hvilket er en stigning på 8,18 pct. sammenlignet med i fjor. Her er det særligt danskerne, der har booket flere sommeruger i danske feriehuse. Det kunne indikere troen på en god dansk sommer. Væksten drives dog også af tyske og hollandske turister, som det har været tilfældet de sidste par år.

Sidste år lokkede billige charterrejser danskerne ud af landet i sommermånederne på trods af en særdeles solrig og varm sommer. Tiden må vise, hvordan vejret og feriehusudlejningen udvikler sig i år. Generelt ser vi, at der er kommet rigtig godt gang i udlejning af danske feriehuse, og turismen er et vigtigt og vigtigere erhverv i dansk økonomi.

Den stigende efterspørgsel på feriehuse gør, at der er mangel på feriehuse. Det kan tale for at der investeres og bygges nogle flere. Tilsvarende må vi forvente at priserne vil være stigende på de nuværende feriehuse. Det er knapt et halvt år siden, at vi fik nye skatteregler der gør feriehusudlejning mere gunstigt. Noget kunne tyde på, at der kan være brug for yderligere liberaliseringer hvis den store efterspørgsel fortsætter. Den positive udvikling vil formentlig i et vist omfang smitte af på sommerhusmarkedet helt generelt.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Mikkel Høegh Mikkel Høegh

Følg på:

Mikkel Høegh er uddannet cand.oecon. og arbejder som afdelingsdirektør i Jyske Realkredit. Har tidligere været ansat tænketanken EUROPA, Danske Bank og Skatteministeriet, og har undervist på flere højere læreanstalter i bl.a. boligfinansiering. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt