FinansBureauet

Det betyder Bankpakke 4 for dig?

I slutningen af august blev der indgået en aftale om Bankpakke 4. Men hvad betyder den egentlig for dig som bankkunde?

Det betyder Bankpakke 4 for dig?

Bankkrisen hærger stadig i stor stil, og den sidste bank er næsten med sikkerhed ikke krakket endnu. Men selv for eksperter kan det være svært at vurdere, hvilke banker der er i farezonen, og for menigmand er det noget nær umuligt.

Af samme årsag skal man som bankkunde fortsat tage sine forhåndsregler, så man ikke risikerer tab i forbindelse med et krak. Og derfor er det vigtigt med overblik over hvad den nye Bankpakke 4 betyder for bankkunderne. Bankpakke 4 medfører, på lige fod med Bankpakke 3, at indskydere er dækket af en garanti på 100.000 euro, svarende til knap 750.000 kr. Beløbsgrænsen gælder pr. pengeinstitut. Så har man en likvid formue på mere end 750.000 kr., kan man altså beskytte formuen ved at indsætte pengene i flere forskellige pengeinstitutter, i stedet for at samle hele beløbet i en enkelt bank. Enkelte konti dækkes dog fuldt ud, så her er der ikke behov for at dele beløbet ud over flere pengeinstitutter. Det gælder eksempelvis børneopsparinger, pensionsordninger og etableringskonti.

Det skal også bemærkes, at garantien gælder pr. indskyder. Og det betyder, at et selskab og en hovedaktionær hver især er dækket med et indskud på knap 750.000 kr. For enkeltmandsselskaber er der imidlertid kun dækning for samlet knap 750.000 kr. Og endelig er man som aktionær eller garant i et pengeinstitut på ingen måde beskyttet i forbindelse med et eventuelt krak.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce