FinansBureauet

Derfor skal ugifte boligkøbere tænke sig godt om

Som kærestepar er der ingen hjælp at hente i lovgivningen, hvis I går fra hinanden og er uenige om, hvad der skal ske med jeres fælles bolig. Det kan betyde en lang og opslidende konflikt. Men ifølge ADVODAN er der en løsning.

Derfor skal ugifte boligkøbere tænke sig godt om

Hvis du og din partner ikke er gift og vælger at købe bolig sammen, skal I være opmærksomme på, at I, i modsætning til gifte par, der køber bolig sammen, ikke er dækket ind under nogen regler, hvis I på et tidspunkt ikke ønsker at eje boligen sammen længere.

Det fortæller advokat Kristina Søgaard fra ADVODAN i Billund, der har set en del triste eksempler på, hvor ugifte samlevende ikke har kunnet blive enige om, hvad der skal ske med boligen, efter de er gået fra hinanden.

”Nogle gange går det helt i hårdknude, og i de tilfælde kan den ene part bevidst modarbejde den anden ved at nægte at samarbejde eller deltage i noget som helst. Det kræver for eksempel en underskrift fra begge parter, før boligen kan sættes til salg”, siger Kristina Søgaard og uddyber:

”I de værste tilfælde hænger man på det fælles boligkøb i flere år, og i yderste konsekvens kan en tvangsauktion være den eneste løsning på at komme ud af et sådant sameje. Og en tvangsauktion vil altid medføre ekstra store omkostninger”, forklarer hun.

Løsningen er en samejekontrakt

Alternativet til en lang og dyr konflikt er en samejekontrakt, der i detaljer regulerer, hvordan man kommer ud af et sameje. Det kan enten være ved, at boligen sælges eller ved, at den ene part overtager boligen. I begge tilfælde er der i kontrakten taget højde for, hvordan det skal foregå. I forbindelse med et salg kan det eksempelvis være skrevet ind i kontrakten, at to uvildige ejendomsmæglere skal vurdere prisen på boligen.

”Samejekontrakten er også god at have i de tilfælde, hvor den ene part har betalt flere penge end den anden, da boligen blev købt. Uden en samejekontrakt skal man nemlig dele overskuddet ligeligt i forbindelse med et salg”, siger Kristina Søgaard.

Samejekontrakten sikrer:

• At der er klarhed over, hvordan I kommer ud af samejet
• At I ikke er tvunget til ligedeling af overskuddet ved et salg
• At den ene part selv kan underskrive alle dokumenter
• At der er mulighed for, at den ene part kan overtage boligen

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce