FinansBureauet

Der er stadig mange boliger at vælge i mellem

Forvent stigende priser hen over året

Der er stadig mange boliger at vælge i mellem
I juli var der stadig mange boliger at vælge imellem. Nye tal fra realkreditrådet her til morgen viser, at ved udgangen af juli 2014 var der på landsplan 64.106 boliger til salg på internettet fordelt på 42.750 parcel- og rækkehuse, 8.031 ejerlejligheder og 13.325 fritidshuse. Ved udgangen af juli 2013 var der 63.631 boliger til salg. Det samlede udbud er således steget med 0,7 pct., hvilket svarer til 475 boliger det seneste år. Graver vi et spadestik dybere i tallene, så ser vi, at det især er antallet af ejerlejligheder som stiger. Her er der tale om en årsstigning på 3 pct., mens parcel- og rækkehusene og fritidshusene oplever  en stigning på henholdsvis 0,2 pct. og 1,3 pct. på året. Kigger vi dog på månedsbasis, så faldt udbuddet af boliger med 899, svarende til  et fald på 1,4 pct. Her er det hovedsageligt parcel- og rækkehusene og fritidshusene, som har oplevet det største fald på henholdsvis 1,6 pct. og 1,3 pct., mens ejerlejlighederne faldt med 0,2 pct. på måneden.
 
Ser vi på liggetiderne, så oplever vi et fald for parcel-og rækkehusene både den seneste måned, men også hen over året. Der er således tale om et fald fra 283 dage i fjor til 269 dage i juli i år. På ejerlejlighederne er liggetiden status quo på måneden, men hen over året er den faldet med 1,1 pct. til 175 dage. Største fald ses i fritidshusene med 7,3 pct. over året. Mans skal dog stadig væbne sig med en vis tålmodighed, da liggetiden stadig er på 354 dage.
 
Det generelle billede er fortsat, at hovedstaden trækker mest, og at lejlighederne stadig er i front. Vi ser en fortsat stabilisering af boligmarkedet igennem resten af året, og forventer en øget aktivitet i de kommende måneder. Ikke mindst set i lyset af fremgangen i dansk økonomi. Vi forventer stigende priser på især lejlighederne i 2014, men også stigende priser på husene, mens fritidshusene er uændrede. Det dækker dog over store regionale forskelle, og der vil således stadig være områder der oplever fald, mens der er områder som kan komme tættere på tocifret stigningstakter.
 
Ulrikke Ekelund
Cheføkonom, Presse- og Økonomisk Sekretariat
brf.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce