FinansBureauet

Den nye iPhone X og iPhone 8 skal bringe Apple tilbage på vinderkurs

iPhone X, iPhone 8 samt 8 Plus blev tirsdag aften præsenteret af Apple, og med de nye telefoner – og især med jubilæumsmodellen iPhone X skal Apple forsøge at genvinde nogle af de tidligere iPhone brugere, som nu er i kløerne på Android.

Kan iPhone X genetablere Apples ry på mobilmarkedet

Den nye iPhone X er uden tvivl den mest ambitiøse iPhone til dato, men spørgsmålet er, om Apple er for sent ude med deres nye flagskib, eller i hvert fald, om de skulle have gjort mere ud af specifikationerne på deres tidligere flagskibsmodeller? Sagen er nemlig den, at Apple de seneste år er blevet kritiseret for ikke at være specielt – hvis overhovedet – banebrydende med deres iPhones, og generelt halte bagefter i forhold til Android.

Heldigvis for Apple selv, har de dog skabt et SÅ stærkt brand, at deres (mange!!!) trofaste følgere, har sværget til iPhone, af den simple grund, at det er en iPhone. Men med iPhone X tager Apple skeen i den anden hånd og byder for alvor på nye features – i hvert fald i forhold til deres egne tidligere modeller. Mest banebrydende er at de nu får trådløs opladning, kant til kant design og bedre spil og kamerateknologi.

Apple er et af verdens stærkeste brands

Apple blev stiftet d. 1 april 1976 af Steve Wozniak, Ronald Wayne og selvfølgelig Steve Jobs, og er verdens stærkeste brand i IT-industrien. Historien om Apple, er historien om nogle visionære unge mennesker, der stik i mod alle odds, fik en virksomhed op at stå, der reelt ikke havde et eksistensgrundlag, da hele ideen om en hjemmecomputer var aldeles uhørt tilbage i 1970’erne. Men tiderne har det som bekendt med at skifte, og da Apple overgik til at være et aktieselskab, tjente selskabet flere penge end nogen anden amerikansk virksomhed på nær bilproducenten Ford.

Er det nok med et stærkt brand eller har Samsung overhalet dem?

Udvalget er ikke stort når det handler om forskellige farver og størrelser, hvilket måske kan få betydning når produktet rammer markedet. Tidligere har det kunnet ses direkte på aktiekurserne når Apple har lavet keynotes, hvilket vi kan følge virkningen af de næste par dage.

Udfordringen for Apple er at der ikke reelt er tale om store nyheder, hvis man ved noget om smartphone udvikling. De har fjernet home knappen og gjort skærmen større, men det er set hos alle deres konkurrenter.

Så kan deres stærke brand endnu en gang give salgsrekorder, det vil tiden vise.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce