FinansBureauet

De vilde prisstigninger på lejligheder i de største byer er fortid

Priserne på ejerlejligheder i de største byer er stagneret hen over sommeren, og de meget høje prisstigningers tid er forbi.

18. 10. 9. 11.

Nej, det er ikke en eller anden kode eller tilfældig talrække, men derimod de procentsatser priserne på ejerlejligheder er steget med det seneste år i landets fire største byer København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Men nu er de vilde tider forbi. Det viser de seneste måneders tal fra Boligsidens Markedsindeks. For tager vi perioden fra maj til august, er talrækken i stedet: 1. 0. 0. 5.

”Der er sket et meget tydeligt skifte i prisudviklingen på ejerlejligheder i særligt København, Aarhus og Odense. Her ser vi nu priser, der måned for måned har udviklet sig med beløb helt ned til under 100 kroner per kvadratmeter. Priserne er nu stabile, og de meget store stigninger, vi så fra slutningen af sommeren sidste år og frem til foråret er fortid,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Aalborg stikker en smule ud i forhold til de andre store byer. Her kom de meget store prisstigninger nogle måneder senere end i særligt København og Aarhus, og derfor er der også en forsinket effekt, der bevirker, at priserne er steget fem procent henover sommeren. Derudover er Aalborg også den af de store byer, hvor priserne er lavest, og hvor der derfor også er et større rum for prisstigninger.”

Prisudvikling på ejerlejligheder i de store byer:

Område

Pris pr. kvm. i august 2021

Ændring fra maj 2021 til august 2021 (%)

Ændring år (%)

København

50.961 kr.

1 %

18 %

Aarhus

37.742 kr.

0 %

10 %

Odense

24.840 kr.

0 %

9 %

Aalborg

22.121 kr.

5 %

11 %

Hele landet

33.771 kr.

1 %

14 %

(Kilde: Boligsiden)

Byer smitter af på landsgennemsnit

Udviklingen på lejlighedsmarkedet i de største byer smitter også af på landsgennemsnittet, der de seneste måneder har ligget stabilt omkring 33.500 kroner per kvadratmeter.

”De fire største byer udgør mere end halvdelen af det samlede marked for ejerlejligheder i Danmark, og derfor er udviklingen her også definerende for den samlede udvikling i hele landet. Derfor er det naturligt, at priserne har været så stabile hen over sommeren,” siger Birgit Daetz.

Men hvorfor stagnerer priserne så? Det er der flere forklaringer på:

”Udbuddet af lejligheder er holdt op med at falde, som det gjorde i foråret, hvor der en overgang var færre end 5.000 lejligheder til salg. Det tal er nu nået op på niveauet fra efteråret, hvor der sidst var mere end 6.000 lejligheder på markedet. Samtidig ser vi, at antallet af handler er faldet i forhold til i foråret. Faktisk viser handelstallene, at salget har været lavere end normalt i de fleste uger siden sommerferien,” siger Birgit Daetz og fastlår:

”Kombinationen af det øgede udvalg og det lavere antal af købere har lagt den dæmper på priserne, som vi oplever nu.”

ANNONCE
De vilde prisstigninger på lejligheder i de største byer er fortid
Del

Seneste nyt

Annonce