FinansBureauet

Danskerne fravælger privatleasing

Danskerne vælger i stigende grad at købe deres biler frem for at lease dem. I marts måned steg salget af private biler således med 4 procent, mens antallet af privatleasinger faldt med godt 35 procent. Det skriver Spar Nord

Når danskerne er i markedet for at anskaffe sig ny bil til husholdningen, vælger de i stigende grad at købe den selv frem for at privatlease, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I marts måned købte danskerne i alt 10.900 biler privat, hvilket svarer til en stigning på 4 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Samtidig har langt færre valgt at lease. I marts måned blev knap 1.900 biler leaset privat, mens antallet lå på godt 2.800 i samme måned året før. Det svarer samlet set til et fald på godt 35 procent.

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er udviklingen en naturlig konsekvens af de nye regler for bilafgifter, som blev vedtaget i efteråret 2017:

- Sidste år så vi et tydeligt fald i antallet af solgte biler fra april til september på grund af den politiske debat om afgiftsnedsættelser. Men efter den nye aftale om registreringsafgiften kom på plads, og det nu er blevet markant billigere at købe en bil – især de større og relativt dyrere biler – er der kommet rigtig pænt gang i salget, fortæller han og fortsætter:

- Idet den nye bilaftale faktisk har gjort privatleasing dyrere, er det naturligt, at danskerne nu i stigende grad køber deres nye biler frem for at privatlease dem.

Jens Nyholm hæfter sig desuden ved, at bilsalget generelt er tilbage på niveauet fra før usikkerheden om de forestående afgiftsændringer, men hvor de private husstandes bilkøb er steget markant, trækker erhvervene statistikken i den anden retning.

- Husstandenes bilkøb er siden de ændrede afgiftsregler steget til et niveau, der ligger pænt over niveauet fra før finanskrisen, men i samme periode er erhvervenes bilkøb reduceret med cirka det samme antal. Det ser dermed ud til, at erhvervene har fået deres personbilsvognpark udskiftet.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt