FinansBureauet

Danskerne forkæler i højere grad sig selv med ferieoplevelser

En ny opgørelse fra rejsebureauet Spies viser, at danskerne i gennemsnit bruger knap 10 procent flere penge på charter- og storbyferier, end hvad de gjorde for blot to år siden. Det skyldes blandt andet en sund dansk økonomi samt stigende indkomster og opsparing i de danske husholdninger, lyder vurderingen fra Spar Nord.

At rejse er at leve. Det er et motto, som de fleste danskere kan nikke genkendende til - i hvert fald hvis man kigger på antallet, der vælger at investere sine penge i ferier. Ifølge tal fra interesseorganisationen RID, der består af 15 rejsearrangører og står for cirka 90 procent af samtlige charterferier med fly i Danmark, rejste i alt 1.053.330 på denne ferieform i 2017. Det er knap syv procent mere end året forinden, og det højeste antal siden 2005, hvor statistikken går tilbage til.

Og det er ikke kun antallet af købte ferier, der er stigende. En ny opgørelse fra rejsebureauet Spies viser, at danskerne i gennemsnit betaler knap ti procent mere for en ferie nu, end hvad de gjorde for blot to år siden:

- Vi ser en tydelig tendens til, at danskerne betaler mere for deres ferier. Det skyldes blandt andet, at flere i højere grad prioriterer at bo bedre. På fem år er Spies’ gæster nemlig gået fra hovedsageligt at bo på hoteller med 3 og 3+ stjerner til 4 eller 4+ stjerner, forklarer Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies.

Hos Spar Nord er man ikke overrasket over at høre, at både antallet af solgte ferier og rejseforbruget er stigende. Den danske økonomi er nemlig i fremgang, og faktisk har danskerne aldrig haft så mange penge imellem hænderne som nu:

- Beskæftigelsen er i øjeblikket høj, hvilket kombineret med de seneste års reallønsfremgang giver danske husholdninger mulighed for at lægge flere penge til side end tidligere. I 2017 havde danskerne derfor også rekordhøje opsparinger, hvor en gennemsnitlig familie havde knap 315.000 kroner stående på en indlånskonto. Det er 35 procent mere, end hvad opsparingskontoen lød på før finanskrisen, lyder det fra cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm.

- Sammen med de stigende boligpriser er det således med til at skabe finansiel tryghed og øge det økonomiske råderum hos mange familier, hvor charter- og storbyferie er blandt danskernes fortrukne forbrug.

Hos Spies har man solgt over 3.500 flere ferier sidste år sammenlignet med året forinden, og det er både charterferier og storbyferier, som danskerne i højere grad køber. 

- Vi sælger mange flere ferier en tidligere, specielt til charterferiedestinationer som Mallorca, Kreta, Gran Canaria og Tenerife, mens det er Rom, London og Barcelona, der hitter, når det gælder storbyferie. Som følge af den positive udvikling har vi derfor også valgt at udbyde cirka 10.000 flere rejser til vinter, slutter Torben Andersen.

Top 5 over danskernes fortrukne feriedestinationer

 

Charterferier 
(sommer)

Charterferie

(vinter)

Storbyferier

1.

Mallorca

Gran Canaria

Rom

2.

Kreta

Tenerife

London

3.

Tyrkiet

Madeira

Barcelona

4.

Rhodos

Phuket

Paris

5.

Cypern

Kap Verde

Prag

Kilde: Spies

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce