FinansBureauet

Danske boliglån er blandt de billigste i Europa

Danske boligejere slipper med væsentligt lavere renter på deres boliglån sammenlignet med vores nabolande. Det viser tal fra Danmarks Nationalbank og Den Europæiske Centralbank ifølge Finans Danmark.

Boligkøbere og boligejere kan optage lån med rentebinding på et til fem år til ca. 1,25 pct. inkl. bidrag. Det er billigere end i de lande, vi typisk sammenligner os med. Sverige, Tyskland og Holland er renten på nye boliglån med et til fem års rentebinding henholdsvis 1,65 pct., 1,72 pct. og 2,16 pct.   

Det er meget billigt at finansiere sin bolig i Danmark. Vores markedsbaserede realkreditsystem giver stor fleksibilitet, så alle boligejere kan udnytte de lave renterSådan er det ikke nødvendigvis i andre lande. Der er samtidig mange eksisterende boligejere, der udnytter fleksibiliteten i det danske realkreditsystem til at omlægge deres lån til en lavere rente,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

En undersøgelse foretaget af Epinion for Finans Danmark viser, at antallet af lån med afdrag er stigende, og i dag afdrager 70 pct. af boligejerne på deres lån hver måned. 

”De lave renter betyder, at danskerne får mere luft i budgettet til fx at få afdraget på deres gæld. Og det ser da også ud til, at danskerne tænker i de baner, i hvert fald kan vi se en stigning i andelen af det fastforrentede lån med afdrag. Det skyldes både, at boligejerne omlægger til lån med afdrag, men også at boligejere med lån, hvor afdragsfriheden udløber, begynder at betale afdrag,” slutter Ane Arnth Jensen 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt