FinansBureauet

Danske banker lægger fortsat flere penge på kistebunden

Kapitalen i de største bank- og realkreditselskaber stiger fortsat og har nu rundet 350 mia. kr. Især andelen af egentlig kernekapital, som er den kapital med den højeste kvalitet, er vokset over de seneste par år.

Det viser en ny analyse af bank- og realkreditkoncernernes årsregnskaber foretaget af Finans Danmark.

”Både i kroner og i procent kan vi se, at sektoren polstrer sig og opbygger stadig mere kapital. Danske bankers solvens er blandt de højeste i Europa. Samlet set betyder det, at sektoren i dag er betydeligt mere modstandsdygtig over for dårlige tider, end det var tilfældet i årene op til krisen,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Opbygningen af kapital sker samtidig med, at der udbetales pæne udbytter til aktionærerne. Det står i kontrast til årene under finanskrisen, hvor aktionærerne måtte holde for og derfor ikke fik udbytte af deres investering.

”Det er positivt, at sektoren nu er i stand til både at opbygge kapital og samtidig give aktionærerne noget af deres investering tilbage. Bankernes ejere forventer naturligvis en forretning af de penge, de har skudt ind i banken – en forrentning, der skal matche andre brancher. Det gjorde den ikke i årene efter krisen,” siger Ulrik Nødgaard.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt